Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.ipartners.pl!ne
wspeer.ebone.net!diablo.theplanet.net!newsfeed00.sul.t-online.de!newsfeed01.sul
.t-online.de!t-online.de!news.nikoma.de!not-for-mail
From: "Ewa Ziarkowska" <e...@g...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przyjecie komunijne
Date: Thu, 16 Mar 2000 19:57:17 +0100
Organization: Nikoma Mediaworks GmbH
Lines: 48
Message-ID: <8arb21$u75$1@news.nikoma.de>
References: <8am7ll$1o6$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: dialin68-15.tnt03.frankfurt.nikoma.de
X-Trace: news.nikoma.de 953233281 30949 213.54.15.68 (16 Mar 2000 19:01:21 GMT)
X-Complaints-To: n...@n...de
NNTP-Posting-Date: 16 Mar 2000 19:01:21 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2014.211
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2014.211
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:24926
Ukryj nagłówki
BEC <w...@f...onet.pl> schrieb in im Newsbeitrag:
8am7ll$1o6$...@n...onet.pl...
> Mam pytanie, co do menu takiej imprezy. Jesli chodzi o dania
> obiadowe,
> nie mam problemu. Co podac gosciom na podwieczorek i jakie zimne
> przekaski?
> Mam nadzieje, ze nasza niezawodna Magdalena B. rowniez mi cos
> doradzi.
> Z gory dzieki.
> BEC
>
Hallo Bec,
tez mam podobny problem. Nie wyprawiam co prawda imprezy komunijnej ale za
to urodziny meza. Komletnego menu jeszcze nie mam, ale wiem ze punk
ciezkosci skieruje na rozne salatki, te zawsze sa chetnie jedzone. Jestem na
etapie szukania roznych przepisow i ostanio znalazlam jeden na jajka
faszerowane sardynkami. Mysle ze ta przekaska z jaj ktora juz wyprobowalam
i ze smakiem zjadlam moze sie znalezc na Waszym komunijnym stole.
A oto przepis:
6 jaj ugotowanych na twardo
mala puszka sardynek
lyzeczka musztardy
lyzka majonezu (ja zastapilam tu lyzka jogurtu)
lyzeczka drobno posiekanej cebuli
sok cytrynowy (do smaku)
curry (do smaku jak kto lubi)
natka pietruszki do de koracji
sol i pieprz
A teraz do dziela:
Jaja obrac, przekroic, wyjac zoltka. Zoltka polaczyc z tym co u gory i
wymieszac na dosc jednolita mase ( da sie to zrobic widelcem). Napelnic masa
polowki jaj. Ulozyc na polmisku udekorowanym zielona salata, przybrac natka
pietruszki i plasterkami cytryny
Smacznego
Ewa
|