« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2010-09-03 08:50:00
Temat: PrzyprawyCzy istnieje coś takiego jak np. małe zamknięte siteczko, aby można było
zamknąć w nim pieprz, ziele angielskie, liść bobkowy itp. w czasie
gotowania - a potem, czyli po ugotowaniu składniki te wyrzucić?...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2010-09-03 09:04:43
Temat: Re: Przyprawy
Użytkownik "salonowiec" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:i5qcrm$s9s$1@news.onet.pl...
> Czy istnieje coś takiego jak np. małe zamknięte siteczko, aby można było
> zamknąć w nim pieprz, ziele angielskie, liść bobkowy itp. w czasie
> gotowania - a potem, czyli po ugotowaniu składniki te wyrzucić?...
Mozna uzywac sitek do zaparzania herbaty np.
http://www.czasnaherbate.net/produkt,430,Zaparzacz-s
itko-5-cm
Mysle, ze spokojnie powinno sie nadac to zastosowanian ktoóre wymieniles.
--
Pozdrowka
Nuel
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2010-09-03 09:48:27
Temat: Re: Przyprawy
"salonowiec" <d...@p...onet.pl> wrote in message
news:i5qcrm$s9s$1@news.onet.pl...
> Czy istnieje coś takiego jak np. małe zamknięte siteczko, aby można było
> zamknąć w nim pieprz, ziele angielskie, liść bobkowy itp. w czasie
> gotowania - a potem, czyli po ugotowaniu składniki te wyrzucić?...
Zaparzacz do herbaty. Tylko po co - u mnie pływają do końca - oddają swoją
dobroć a la Makłowicz.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2010-09-03 11:00:41
Temat: Re: PrzyprawyW dniu 2010-09-03 10:50, salonowiec pisze:
> Czy istnieje coś takiego jak np. małe zamknięte siteczko, aby można było zamknąć w
nim pieprz, ziele
> angielskie, liść bobkowy itp. w czasie gotowania - a potem, czyli po ugotowaniu
składniki te
> wyrzucić?...
Ja używam w tym celu lnianego woreczka, tylko krawędzie trzeba obszyć, żeby w
jedzeniu nie znajdować
później nitek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |