Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.m
an.poznan.pl!pwr.wroc.pl!panorama.wcss.wroc.pl!ict.pwr.wroc.pl!not-for-mail
From: "EuGeniusz Dębski" <e...@d...art.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przystanek kulinarny :o)
Date: Fri, 26 Oct 2001 08:28:13 +0200
Organization: Wroclaw University of Technology, Poland
Lines: 34
Message-ID: <9ravrf$edi$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl>
References: <9r9c2n$g2a$1@sunsite.icm.edu.pl> <9r9kg2$m50$1@sunsite.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: dial1748.wroclaw.dialog.net.pl
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:76760
Ukryj nagłówki
Hej!
Ale wiedzę o chili to sobie podniosłem. I wiem, że są takie odmiany, których jeszcze
w pysku nie miałem, bo te 557.000 scovillów to
imponuje... Ja chyba tylko do 200.000 dociągnąłem. Mam cel w życiu - dorwać taką red
savina habanero i pożreć z trzema litrami piwa,
mleka, wody...
Namaste!
EuGeniusz Dębski
<<<<<<<<<<<
---<<<< ZAPRASZAM DO WIZYTY: www.debski.art.pl <<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<
Użytkownik "Jerzy" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:9r9kg2$m50$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Użytkownik Bozena <b...@s...pw.edu.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:9r9c2n$g2a$...@s...icm.edu.pl...
> > Wlasnie znalazlam stronke. Nazywa sie "Przystanek kulinarny"
> > http://www.pk.linux.gda.pl
> > Podobal mi sie bardzo opis przypraw
> A ja znalazłem to na tej stronie:
> cyt. "W miarę możliwości powinno się jeść pod wpływem świeżego powietrza,
> które działa pobudzająco na apetyt. Zimą należy przewietrzyć pokój jadalny
> przed jedzeniem, w innych porach roku, jeśli jest ciepło - jeść przy
> otwartym oknie lub na świeżym powietrzu. Widok nieba i natury dodaje
> apetytu i pomaga w trawieniu."
> I dawno tak się nie :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))
> pozdr. Jerzy
> PS
> Więcej tam nie wejdę.
>
>
>
>
|