« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-09-30 08:47:12
Temat: Pytanie o ocet ryżowyWitam wszystkich.
Chciałbym zrobić sushi (maki sushi kalifornijskie) i tu mam pierwszy
problem. Do przygotowania ryżu potrzebny jest ocet ryżowy. Byłem wczoraj w
Bomi i tam są ze 3 albo 4 gatunki octu ryżowego: Ocet ryżowy pachnący (???
czym ???), ocet ryżowy do smażenia i jeszcze jakieś. Nie było tylko butelki
z napisem "OCET RYŻOWY". Zawsze była jakaś specjalna właściwość. Moje
pytanie to, który ocet będzie najlepszy, albo gdzie kupić w Warszawie zwykły
ryżowy ocet?
Pozdrawiam
Kri$P
----------------------------------------------------
pologk[MaUpa]wp(kropka)pl
*** Usuń z adresu co nie potrzebne ***
----------------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-09-30 08:51:40
Temat: Re: Pytanie o ocet ryżowy
Użytkownik "Kri$" <u...@l...com> napisał w wiadomości
news:dhiu2k$1o9$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam wszystkich.
> Chciałbym zrobić sushi (maki sushi kalifornijskie) i tu mam pierwszy
> problem. Do przygotowania ryżu potrzebny jest ocet ryżowy. Byłem wczoraj w
> Bomi i tam są ze 3 albo 4 gatunki octu ryżowego: Ocet ryżowy pachnący (???
> czym ???), ocet ryżowy do smażenia i jeszcze jakieś. Nie było tylko
butelki
> z napisem "OCET RYŻOWY". Zawsze była jakaś specjalna właściwość. Moje
> pytanie to, który ocet będzie najlepszy, albo gdzie kupić w Warszawie
zwykły
> ryżowy ocet?
>
>
Kup najtańszy z Tao Tao. Do ryżu nadaje się idealnie
pozdrawiam
Sławek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-09-30 11:16:55
Temat: Re: Pytanie o ocet ry¿owyKri$ wrote:
> Witam wszystkich.
> Chciałbym zrobić sushi (maki sushi kalifornijskie) i tu
mam pierwszy
> problem. Do przygotowania ryżu potrzebny jest ocet
ryżowy. Byłem wczoraj w
> Bomi i tam są ze 3 albo 4 gatunki octu ryżowego: Ocet
ryżowy pachnący (???
> czym ???), ocet ryżowy do smażenia i jeszcze jakieś. Nie
było tylko butelki
> z napisem "OCET RYŻOWY". Zawsze była jakaś specjalna
właściwość. Moje
> pytanie to, który ocet będzie najlepszy, albo gdzie
kupić w Warszawie zwykły
> ryżowy ocet?
Najlepszy jest japoński. Ocet chiński różni się od
tego japońskiego. Z resztą kupując ocet ryżowy należy
spojrzeć na skład, bo często dodaje się do jego
produkcji pszenice. Ocet ryżowy dobry można kupić w
kuchniach świata.
--------------------------------------------
wyslane z serwisu Usenet wortalu
easy cookbook czyli kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
wiekszy i ladniejszy - sprawdz!
--------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-10-01 17:29:33
Temat: Re: Pytanie o ocet ryżowyUżytkownik "Kri$" <u...@l...com> napisał w wiadomości
news:dhiu2k$1o9$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam wszystkich.
> Chciałbym zrobić sushi (maki sushi kalifornijskie) i tu mam pierwszy
> problem. Do przygotowania ryżu potrzebny jest ocet ryżowy. Byłem wczoraj w
> Bomi i tam są ze 3 albo 4 gatunki octu ryżowego: Ocet ryżowy pachnący (???
> czym ???), ocet ryżowy do smażenia i jeszcze jakieś. Nie było tylko
> butelki
> z napisem "OCET RYŻOWY". Zawsze była jakaś specjalna właściwość. Moje
> pytanie to, który ocet będzie najlepszy, albo gdzie kupić w Warszawie
> zwykły
> ryżowy ocet?
>
> Pozdrawiam
> Kri$P
>
> ----------------------------------------------------
> pologk[MaUpa]wp(kropka)pl
>
> *** Usuń z adresu co nie potrzebne ***
> ----------------------------------------------------
>
Kupiłem zgodnie z poradą Tao Tao i wyszło zeje....fajnie.
Pozdrawiam
Kri$P
**** Usuń co zbędne z adresu ****
pologk[MaUpa]wp(kropka)pl
=========================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-10-10 13:37:52
Temat: Re: Pytanie o ocet ryżowywitam,
tak na przyszłość
z produktów do sushi polecam sklepik w Arkadii (nie pamiętam nazwy, ale jest
usytułowany po tej samej stronie co Saturn). Jest tam duży wybór (zbyt również)
a ceny stosunkowo niskie (dużo taniej niż w Bomi, taniej też niż w japońskim
sklepie na Lwowskiej)
Ale jeśli ktoś z Was odkrył w Warszawie lepszy sklep z produktami do Sushi,
warty polecenia, to bardzo proszę namiary
pozdrawiam
Ania
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-10-10 13:59:34
Temat: Re: Pytanie o ocet ryżowy
ania wrote:
> Ale jeśli ktoś z Was odkrył w Warszawie lepszy sklep z produktami do Sushi,
> warty polecenia, to bardzo proszę namiary
>
ja odkrylem :) na lopuszanskiej jest hurtownia, w ktorej zaopatruja sie
wietnamczycy, ale sa tam tez produkty do sushi, ceny nieporownywalne do
sklepowych (np. kilogram obranych krewetek dwadziescia kilka pln)
nie wszystko da sie kupic na domowe potrzeby, bo kilogramowa torba
marynowanego imbiru to jednak troche za duzo,
nie pamietam dobrze adresu, bo zawsze jade na pamiec, ale lopuszanska 22
lub 24, stoja tam hangary z roznymi hurtowniami
wiku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-10-11 07:25:25
Temat: Re: Pytanie o ocet ryżowydzięki; zapewne zajrzę przy okazji:)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |