Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.atman.pl!not-for-mail
From: t...@w...pl (tea_tea)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pytanie o ocet ry¿owy
Date: Fri, 30 Sep 2005 11:16:55 +0000 (UTC)
Organization: kukbuk izy - http://kuchnia.serwisy.net
Lines: 33
Message-ID: <dhj6r6$2vhi$1@node1.news.atman.pl>
References: <dhiu2k$1o9$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: uran.j.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node1.news.atman.pl 1128079015 97842 195.136.185.30 (30 Sep 2005 11:16:55
GMT)
X-Complaints-To: a...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 30 Sep 2005 11:16:55 +0000 (UTC)
User-Agent: NewsPortal 0.24pre3
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:248904
Ukryj nagłówki
Kri$ wrote:
> Witam wszystkich.
> Chciałbym zrobić sushi (maki sushi kalifornijskie) i tu
mam pierwszy
> problem. Do przygotowania ryżu potrzebny jest ocet
ryżowy. Byłem wczoraj w
> Bomi i tam są ze 3 albo 4 gatunki octu ryżowego: Ocet
ryżowy pachnący (???
> czym ???), ocet ryżowy do smażenia i jeszcze jakieś. Nie
było tylko butelki
> z napisem "OCET RYŻOWY". Zawsze była jakaś specjalna
właściwość. Moje
> pytanie to, który ocet będzie najlepszy, albo gdzie
kupić w Warszawie zwykły
> ryżowy ocet?
Najlepszy jest japoński. Ocet chiński różni się od
tego japońskiego. Z resztą kupując ocet ryżowy należy
spojrzeć na skład, bo często dodaje się do jego
produkcji pszenice. Ocet ryżowy dobry można kupić w
kuchniach świata.
--------------------------------------------
wyslane z serwisu Usenet wortalu
easy cookbook czyli kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
wiekszy i ladniejszy - sprawdz!
--------------------------------------------
|