Data: 2005-09-30 11:16:55
Temat: Re: Pytanie o ocet ry¿owy
Od: t...@w...pl (tea_tea)
Pokaż wszystkie nagłówki
Kri$ wrote:
> Witam wszystkich.
> Chciałbym zrobić sushi (maki sushi kalifornijskie) i tu
mam pierwszy
> problem. Do przygotowania ryżu potrzebny jest ocet
ryżowy. Byłem wczoraj w
> Bomi i tam są ze 3 albo 4 gatunki octu ryżowego: Ocet
ryżowy pachnący (???
> czym ???), ocet ryżowy do smażenia i jeszcze jakieś. Nie
było tylko butelki
> z napisem "OCET RYŻOWY". Zawsze była jakaś specjalna
właściwość. Moje
> pytanie to, który ocet będzie najlepszy, albo gdzie
kupić w Warszawie zwykły
> ryżowy ocet?
Najlepszy jest japoński. Ocet chiński różni się od
tego japońskiego. Z resztą kupując ocet ryżowy należy
spojrzeć na skład, bo często dodaje się do jego
produkcji pszenice. Ocet ryżowy dobry można kupić w
kuchniach świata.
--------------------------------------------
wyslane z serwisu Usenet wortalu
easy cookbook czyli kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
wiekszy i ladniejszy - sprawdz!
--------------------------------------------
|