| « poprzedni wątek | następny wątek » |
61. Data: 2012-02-01 00:26:42
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicyW dniu 2012-02-01 01:10, Ikselka pisze:
>>>>>> Nadal nie widzę Łebowskiego!
>>>>>
>>>>> I nie zobaczysz.
>>>>> A jak koniecznie chcesz to sie przenies na nntp.aioe.org.
>>>>> Ale wtedy Ciebie tez nie wszyscy zobacza. Hehehe.
>>>>> No i on jest chyba Lebowski, jak ten big, a nie zaden Łebowski.
>>>>
>>>> Ale łebowski to tak bardziej webowo brzmi. I mądrze :D
>>>
>>> Web jak sklep :P
>>
>> A sklep to po czesku piwnica :)
>
> A pachnieć to po słowacku śmierdzieć 3-)
Kierunek skojarzeń - velmi slušný.
--
Pozdrawiam - Aicha
Ze szkoły zostały mi tylko luki w wykształceniu
/Oskar Kokoschka/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
62. Data: 2012-02-01 00:29:11
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicyW dniu 2012-02-01 01:25, Ikselka pisze:
>>>>>> Jajka do jajecznicy _zawsze_ bełtam dokładnie najpierw w kubeczku, a
>>>>>> dopiero potem wylewam na patelnię. Nie lubię białych niedosmażonych
>>>>>> farfocli.
>>>>>
>>>>> A ja szejkuję (tak, wiem, adaptuję, Qra, nie adOptuję słownictwo! ) w
>>>>> zakręconym słoiku. Super sprawa.
>>>>
>>>> A ja _mieszam_ na patelni, bo lubię farfocle mocno przysmażone, a nie
>>>> pseudoomlet.
>>>
>>> Szejkować znaczy wstrząsać.
>>> Wolę wstrząśnięte, nie zmieszane - że tak polecę Bondem 3-)
>>
>> Jaja? Obosz...
>
> O eggnogu też nie słyszała?
> 3-)
Kto?
:P
--
Pozdrawiam - Aicha
Ze szkoły zostały mi tylko luki w wykształceniu
/Oskar Kokoschka/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
63. Data: 2012-02-01 00:49:38
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicyDnia Wed, 01 Feb 2012 01:29:11 +0100, Aicha napisał(a):
> W dniu 2012-02-01 01:25, Ikselka pisze:
>
>>>>>>> Jajka do jajecznicy _zawsze_ bełtam dokładnie najpierw w kubeczku, a
>>>>>>> dopiero potem wylewam na patelnię. Nie lubię białych niedosmażonych
>>>>>>> farfocli.
>>>>>>
>>>>>> A ja szejkuję (tak, wiem, adaptuję, Qra, nie adOptuję słownictwo! ) w
>>>>>> zakręconym słoiku. Super sprawa.
>>>>>
>>>>> A ja _mieszam_ na patelni, bo lubię farfocle mocno przysmażone, a nie
>>>>> pseudoomlet.
>>>>
>>>> Szejkować znaczy wstrząsać.
>>>> Wolę wstrząśnięte, nie zmieszane - że tak polecę Bondem 3-)
>>>
>>> Jaja? Obosz...
>>
>> O eggnogu też nie słyszała?
>> 3-)
>
> Kto?
> :P
Obywatelka 3-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
64. Data: 2012-02-01 06:40:29
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicyW dniu 2012-02-01 01:16, Ikselka pisze:
> Dnia Wed, 01 Feb 2012 00:33:43 +0100, Paulinka napisał(a):
>
>> (...)
>> Ja lubię jajecznicę mokrą i mało zbitą, ale nawet teraz jeśli milion
>> razy ją robiłam nie doszłam do perfekcji.
>
> TPodzcas ogrzewania trzeba szybko i stale mieszać jajka na patelni, a zdjąć
> patelnię z ognia wtedy, kiedy jajecznica jest PRAWIE ścięta ale jeszcze
> półpłynna - patelnia ma w sobie dużo zmagazynowanego ciepła, które działa
> jeszcze chwilę po zdjęciu jej z ognia, więc kiedy już jej nie ogrzewamy,
> należy jeszcze chwilę mieszać jajka, a osiągną wtedy dzięki ciepłu
> zmagazynowanemu w patelni właściwą, aksamitną, finalną konsystencję.
Szok, dokladnie tak robie i to na podstawie obserwacji wlasnych :)
Wychodzi na to, ze tylko jedna osoba ma pojecie o gotowaniu, a reszta
tylko cos tam belkocze odtworczo.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
65. Data: 2012-02-01 07:58:56
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicyDnia dzisiejszego niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>
> Ikselka pisze:
>> Dnia Wed, 01 Feb 2012 00:22:51 +0100, Aicha napisał(a):
>>> W dniu 2012-01-31 21:40, Veronika pisze:
>>>
>>>>> Nadal nie widzę Łebowskiego!
>>>> I nie zobaczysz.
>>>> A jak koniecznie chcesz to sie przenies na nntp.aioe.org.
>>>> Ale wtedy Ciebie tez nie wszyscy zobacza. Hehehe.
>>>> No i on jest chyba Lebowski, jak ten big, a nie zaden Łebowski.
>>> Ale łebowski to tak bardziej webowo brzmi. I mądrze :D
>>
>> Łebsko.
>
> Kark i te sprawy. Egzekwuje znaczy się.
I sygnet na palcu. Możliwe, że z brylantem.
Qra
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
66. Data: 2012-02-01 08:04:05
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicyDnia dzisiejszego niebożę Aicha wylazło do ludzi i marudzi:
>
> W dniu 2012-01-31 19:36, Ikselka pisze:
>
>>> Jajka do jajecznicy _zawsze_ bełtam dokładnie najpierw w kubeczku, a
>>> dopiero potem wylewam na patelnię. Nie lubię białych niedosmażonych
>>> farfocli.
>>
>> A ja szejkuję (tak, wiem, adaptuję, Qra, nie adOptuję słownictwo! ) w
>> zakręconym słoiku. Super sprawa.
>
> A ja _mieszam_ na patelni, bo lubię farfocle mocno przysmażone, a nie
> pseudoomlet.
No jak już się tak wszyscy chwalom...
Wbić jaja na patelnię, dodać masło. Jak spód zacznie się ścinać, przeciągnąć
po jajach widelcem wte i wewte kilkakrotnie. Zdjąć z ognia.
Qra, z wariantem mało wysmażonych farfoclów
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
67. Data: 2012-02-01 08:34:27
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicyW dniu 2012-02-01 09:04, było cicho i spokojnie, aż tu Qrczak jak
pierdolnie:
> Dnia dzisiejszego niebożę Aicha wylazło do ludzi i marudzi:
>>
>> W dniu 2012-01-31 19:36, Ikselka pisze:
>>
>>>> Jajka do jajecznicy _zawsze_ bełtam dokładnie najpierw w kubeczku, a
>>>> dopiero potem wylewam na patelnię. Nie lubię białych niedosmażonych
>>>> farfocli.
>>>
>>> A ja szejkuję (tak, wiem, adaptuję, Qra, nie adOptuję słownictwo! ) w
>>> zakręconym słoiku. Super sprawa.
>>
>> A ja _mieszam_ na patelni, bo lubię farfocle mocno przysmażone, a nie
>> pseudoomlet.
>
>
> No jak już się tak wszyscy chwalom...
> Wbić jaja na patelnię, dodać masło. Jak spód zacznie się ścinać,
> przeciągnąć po jajach widelcem wte i wewte kilkakrotnie. Zdjąć z ognia.
Co ty znowu belkoczesz?
Macie jeszcze drewniane sztucce?
Bo chyba nie rypiesz metalowym widelcem po teflonie?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
68. Data: 2012-02-01 08:57:22
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicyDnia dzisiejszego niebożę Lebowski wylazło do ludzi i marudzi:
> W dniu 2012-02-01 01:16, Ikselka pisze:
>> Dnia Wed, 01 Feb 2012 00:33:43 +0100, Paulinka napisał(a):
>>
>>> (...)
>>> Ja lubię jajecznicę mokrą i mało zbitą, ale nawet teraz jeśli milion
>>> razy ją robiłam nie doszłam do perfekcji.
>>
>> TPodzcas ogrzewania trzeba szybko i stale mieszać jajka na patelni, a
>> zdjąć patelnię z ognia wtedy, kiedy jajecznica jest PRAWIE ścięta ale
>> jeszcze półpłynna - patelnia ma w sobie dużo zmagazynowanego ciepła,
>> które działa jeszcze chwilę po zdjęciu jej z ognia, więc kiedy już jej
>> nie ogrzewamy, należy jeszcze chwilę mieszać jajka, a osiągną wtedy
>> dzięki ciepłu zmagazynowanemu w patelni właściwą, aksamitną, finalną
>> konsystencję.
>
> Szok, dokladnie tak robie i to na podstawie obserwacji wlasnych :)
> Wychodzi na to, ze tylko jedna osoba ma pojecie o gotowaniu, a reszta
> tylko cos tam belkocze odtworczo.
Only 2.
Qra
--
Pamiętajcie, Mistrz zna się na wszystkim.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
69. Data: 2012-02-01 09:33:30
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicyW dniu 2012-02-01 01:16, Ikselka pisze:
> Dnia Wed, 01 Feb 2012 00:33:43 +0100, Paulinka napisał(a):
>
>> (...)
>> Ja lubię jajecznicę mokrą i mało zbitą, ale nawet teraz jeśli milion
>> razy ją robiłam nie doszłam do perfekcji.
> TPodzcas ogrzewania trzeba szybko i stale mieszać jajka na patelni, a zdjąć
> patelnię z ognia wtedy, kiedy jajecznica jest PRAWIE ścięta ale jeszcze
> półpłynna - patelnia ma w sobie dużo zmagazynowanego ciepła, które działa
> jeszcze chwilę po zdjęciu jej z ognia, więc kiedy już jej nie ogrzewamy,
> należy jeszcze chwilę mieszać jajka, a osiągną wtedy dzięki ciepłu
> zmagazynowanemu w patelni właściwą, aksamitną, finalną konsystencję.
Tylko Ty to wiesz. Łałała!!!
Co my byśmy bez Ciebie poczęli, bidni tacy.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
70. Data: 2012-02-01 09:35:43
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicyW dniu 2012-02-01 09:04, Qrczak pisze:
>
>
> No jak już się tak wszyscy chwalom...
> Wbić jaja na patelnię, dodać masło. Jak spód zacznie się ścinać,
> przeciągnąć po jajach widelcem wte i wewte kilkakrotnie. Zdjąć z ognia.
>
> Qra, z wariantem mało wysmażonych farfoclów
Jaja muszą być uprzednio rozbełtane w kubeczku, wtedy nie będzie
farfoclów. A w trakcie oczywiście przemiąchać kilka razy. No i
koniecznie ze szczypiorkiem.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |