Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.man.poznan.pl!newsfeed.t
pinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Ambar <a...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Robot Bosch MUM ProfiMixx 46
Date: Wed, 07 Apr 2004 21:38:54 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 36
Message-ID: <c51lhv$b3q$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <c4v8m3$o2l$1@atlantis.news.tpi.pl> <c518pt$ekd$1@atlantis.news.tpi.pl>
<c51kb5$kmj$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: abr247.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1081366912 11386 83.27.27.247 (7 Apr 2004 19:41:52 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 7 Apr 2004 19:41:52 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.4) Gecko/20030624
X-Accept-Language: en-us, en, pl, pl
In-Reply-To: <c51kb5$kmj$1@news.onet.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:197703
Ukryj nagłówki
syso wrote:
> "Ambar" <a...@w...pl> wrote in message
> news:c518pt$ekd$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Jestem bardzo zadowolona, a co ciekawe, taki z pozoru zbędny
>
>>gadżet jak przystawka do lodów jest wykorzystywany u nas bardzo często,
>>a lody wychodzą pyszne :).
>
>
> Czy moglabys mi napisac jaka ona ma pojemnosc i jak sie w niej
> odbywa krecenie lodow.
Pojemność nie jest raczej duża, maksymalnie wchodzą lody z pół litra
śmietanki i 5 żółtek + cukier i dodatki. Trzyma się ten wkład z płynem
chłodzącym w zamrażarce co najmniej 18 godzin, natychmiast po wyjęciu
załącza i wlewa przygotowane składniki. Kręci się to powolutku i po ok.
30 minutach lody są gotowe, chociaż niektóre rodzaje potrzebują jeszcze
godzinki lub dwóch na "dojście" w zamrażarce.
Czy do tej przystawki jest jakas ksiazeczka z przepisami?
Jest książeczka z przepisami, ale szczerze mówiąc mało z niej korzystam,
wolę tradycyjne lody na żółtkach, a te z książeczki są z samej
śmietanki, albo sorbety. Najczęściej zresztą improwizuję, zamrażam np.
jogurt z domową galaretką z porzeczek, palce lizać :). Ale takie "lody"
trzeba od razu zjeść, bo w zamrażarce zamarzają na kość.
>
> Pozdrawiam
> Sylwia
Też pozdrawiam
Asia M.
|