Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newsfeed.sil
web.pl!polsl.pl!not-for-mail
From: "Misiek" <p...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Rożno?
Date: Thu, 24 Nov 2005 11:35:35 +0100
Organization: Politechnika Slaska, Gliwice
Lines: 41
Message-ID: <dm451o$ij9$1@polsl.pl>
References: <dm3v35$gem$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.227.72.169
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: polsl.pl 1132828538 19049 213.227.72.169 (24 Nov 2005 10:35:38 GMT)
X-Complaints-To: n...@p...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 24 Nov 2005 10:35:38 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1506
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1506
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:253617
Ukryj nagłówki
Użytkownik "tmk" <t...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dm3v35$gem$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Gdzieś w zakamarkach świadomości widziałam takie urządzenie : szpikulec z
> silniczkiem.Mam elektryczny piekarnik, ale zachciało mi się kurczaka z
> rożna. Jakiś pręt to jeszcze zamocuje ,ale obracanie przy otrieranu
> dzrwiczek bez sensu. Szukałam takiego urządząnka na Allegro, ale brak.Czy
> takie coś istnieje?
> TMK
>
do piekarnika wsadzic bedzie ciezko
Jak wyobrazasz sobie silniczek wsadzony do piekarnika? :)
Mam "ustrojstwo" ktore mozna do piekarnika wsadzic (cos wlasnie na ksztalt
rozna) jednak obracac trzeba recznie
A od czego w piekarniku termoobieg?
zalatwi chyba sprawe obracania kuraka za Ciebie
Co do "rosyjskich" wynalazkow widzialem takie rozna wlasnie na jednego
kurczaka (elektryczne opiekacze)
Jedne byly obrotowe, inne "stacjonarne"
Ja osobiscie mam cos takiego co nazywa sie elektroszaszlysznica
Do kurczakow sie to nie nadaje ale kielbaski i szaszlyki piecze wspaniale
Walec z 3-ma grzalkami posrodku a dookola umiejscowionych 8 szpikulcow
Dwie wersje sa mi znane. Z silniczkiem (odpada obracanie szpadek) i bez
silniczka (samemu trzeba pilnowac obracania w trakcie pieczenia)
Wszystko okryte metalowym plaszczem w ksztalcie wlasnie wzmiankowanego
walca. Na dole pojemniczek na skapujacy tluszcz.
Wlasnie zabieram sie za drobna modyfikacje urzadzenia. Chce dorobic w dolnej
czesci kranik do spuszczania zbierajacego sie tluszczu, poniewazoproznianie
pojemniczka na tluszcz jest bardzo klopotliwe i gdy pieczesz tlustsza
potrawe musisz w trakcie pieczenia kilkakrotnie (kilkukrotnie?) wylewac
tluszcz.
Sa tez piekarniki (ja znam wersje elektryczna - amica, Master cook,
wrozamet) z roznem obrotowym zamontowanym w nim fabrycznie
Polecam
Pozdrawiam
Misiek
|