Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!not-for-m
ail
From: Waldemar Krzok <w...@c...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ryba
Date: Tue, 10 May 2005 13:37:53 +0200
Organization: Freie Universitaet Berlin
Lines: 28
Message-ID: <3...@u...de>
References: <3...@u...de> <6...@n...onet.pl>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.uni-berlin.de sAl5waELUY3gjMueS4/dcgqSQagRaUaIsEgZLvByU1aF07nSkEIaKp
User-Agent: Mozilla Thunderbird 1.0 (Windows/20041206)
X-Accept-Language: en-us, en
In-Reply-To: <6...@n...onet.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:239176
Ukryj nagłówki
Kasia wrote:
>>Kasia wrote:
>>
>>>Witam serdecznie, mam prośbę. Nie lubię ryb... Jakoś ten smak mi nie
>
> pasuje,
>
>>>ale lekarz kazał jeść ryby. No i tu prośba do was, jaką rybę kupić no i jak
>>
>>zmienić lekarza, to po pierwsze. Albo polubić ryby.
>>
>
> Hm zmienić lekarza powiadasz... Ja myślę, że mój lekarz ma rację i powinnam
> zacząć czasem jeść ryby...
można nie jeść żadnego mięsa, na przykład.
A tak na serio, to ryby bardzo świeże, albo z braku takowych, mrożone.
Sola, jak Agata proponuje, łosoś. Np. moje dzieciaki mają bardzo
wyczulony nos i ryb nie znoszą, za wyjątkiem bardzo świeżych "prosto od
krowy", czyli zrobionych w dniu złowienia, albo z mrożonych właśnie solę
i łososia duszone. Można fajnie zrobić z koperkiem i cytryną i
faktycznie, łapy od przypraw, tylko trochę soli i pieprzu, najlepiej
białego, ale czarny też smakuje. Do tego robię dziki ryż, ale to nie
każdemu smakuje (dzieciaki wcinają z normalnym ryżem, ziemniaki też jak
najbardziej pasują).
Waldek
|