« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-07-20 18:37:28
Temat: RybaZnudzily mi sie dzisiaj owocowe obiady i zrobilam sobie rybke. Taka jedna
porcje.
Mialam filet z dorsza (taka 1 kostke), osolilam Vegeta i wrzucilam go na
patelnie z olejem, potem, kiedy sie troche podsmazyl pociapalam na takie
srednie kawalki (moze 2 x 2), dorzucilam wycisniety przez praske czosnek (2
zabki), potem pol niezbyt duzej cebulki (odsunelam kawalki ryby na bok, a
cebule podsmazylam na srodku patelni), potem dodalam 1 spory pomidor
pokrojony w kostke (bez skorki) a na koniec swieze listki bazyli. Oczywiscie
pewnie dobrze by sie to komponowalo z jakimis inymi ziolami - wedlug uznania
:))
Podlalam ciut woda, jeszcze troche poddusilam i zjadlam ze smakiem z ryzem
:)))
Pozdrawiam,
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-07-21 10:09:14
Temat: Re: Ryba
Martucha napisał(a) w wiadomości: ...
>Znudzily mi sie dzisiaj owocowe obiady i zrobilam sobie rybke. Taka jedna
>porcje.
>
>Mialam filet z dorsza (taka 1 kostke), osolilam Vegeta i wrzucilam go na
>patelnie z olejem, potem, kiedy sie troche podsmazyl pociapalam na takie
A ja Ci rybke inaczej urzadzil.
poczatek podobny.
Ryba w kostce na patelnie, ciut oleju. Rozbabrac rybke na papke ciagle
smarzac. Dodac kubek jogurtu ciagle smazac. Dodac lyzeczke, lub dwie
przecieru pomidorowego i wedlug uznania curry (ja tam zawsze dodaje tak
samo - sypie cala paczke i juz) i jeszcze rodzynki. przesmerzyc to jeszcze i
na makaron klasy spaghetti.
pychotka.
grogreg
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |