Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: SER PO CZESKU :)))

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: SER PO CZESKU :)))

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-04-18 09:04:51

Temat: Re: SER PO CZESKU :)))
Od: Szymon 'Zbooy' Madej <s...@r...fm> szukaj wiadomości tego autora

Forward z pl.rec.rowery na nieśmiertelny temat smazeneho syra...

On 17 Apr 01 20:36:17 GMT, s...@B...com (Zbycho
BikeRider) wrote:

>Dnia Sat, 14 Apr 2001 19:48:34 +0200, na pl.rec.rowery "Jula"
><j...@p...wp.pl> wystukała:
>>Składniki: ser salami, tylżycki, warmiński lub podlaski. W razie braku
>>dostępu do tych typów inny wedle gustu i w ilości potrzebnej do nakarmienia
>>stołowników ;)
>>
>>Do panierowania - mąka, jajka, tarta bułka.
>>Do smażenia - margaryna lub oliwa.
>>Plastry sera grubości 1-1,5 cm obtaczamy w mące, zanurzamy w rozbełtanym
>>jajku, obsypujemy tartą bułką. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron,
>>na rumiano. Skórka powinna być chrupiąca, a ser w środku półpłynny. Podajemy
>>z ryżem na sypko i z surówką ...
>
>Syr jak se dela v cechach muzeme ochutnat na dva zpusoby.Prvni chut je
>nedobra vytvorena v tamnejsich restauracich, a druha neopakovatelne
>vyborna vytvorena podle mojich rad.
>Budu zde mluvit jenom o te druhe, protoze zivot je kratky a tak nebudem
>ztracet cas.Syr muzeme v cechach koupit ve dvou formach a to Cervenou,
>nebo Zlutou cihlu.Memu gustu vyhovuje Zluta cihla.Aby syr mel dobrou chut
>musi byt pripravovan na kamnech ve kterych se topi suchym drevem.Tato
>technologie doda celemu vytvoru neskutecnou chut.Syr se jinak obaluje
>stejne jako veprovy rizek.Smazi se na panvicce podlite slunecnicovym
>olejem.K nemu se pripravuji tez brambory, v dnesnich casech hranolky nebo
>krokety.Avsak brambory z maslem maji vyborne prostou a delikatni chut.
>Aby se syr neroztekl musite ho dobre hlidat na panvi a jakmile se
>strouhankova slupka pripece otocit na druhou stranu, nejlepe nekolikrat po
>dobu peceni.Aby byl syr skutecne cesky , nejlepe je vyjet si na tento
>syrovy obrad do cech.Potom najit klidne a harmonicke prostredi, ktere nam
>pripomene nasi skutecnou prirozenost cimz po poziti pokrmu se skutecne
>skontaktujem z absolutnem.V pristi casti historie Ceskeho smazeneho syra.
>Tomas z Ceskych Budejovic ted v Oslo

--
Szymon 'Zbooy' Madej
y...@c...edu.pl
http://www.cyfronet.krakow.pl/rowery/
ICQ: 4574531

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-04-18 10:59:22

Temat: Re: SER PO CZESKU :)))
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Szymon 'Zbooy' Madej" <s...@r...fm> napisał w wiadomości
news:c4mqdt45840s7f5bp4jfiieg5clbkbekg4@4ax.com...
> >Syr jak se dela v cechach muzeme ochutnat na dva zpusoby.Prvni chut je
...

Jo! To je to pane... :)

Jader


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-24 09:14:22

Temat: Re: SER PO CZESKU :)))
Od: Peter <p...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora

No i piwko a obok zaparkowany i czekajacy z niecierpliwoscia roweryk.
Peter

Szymon 'Zbooy' Madej napisał(a):
>
> Forward z pl.rec.rowery na nieśmiertelny temat smazeneho syra...
>
> On 17 Apr 01 20:36:17 GMT, s...@B...com (Zbycho
> BikeRider) wrote:
>
> >Dnia Sat, 14 Apr 2001 19:48:34 +0200, na pl.rec.rowery "Jula"
> ><j...@p...wp.pl> wystukała:
> >>Składniki: ser salami, tylżycki, warmiński lub podlaski. W razie braku
> >>dostępu do tych typów inny wedle gustu i w ilości potrzebnej do nakarmienia
> >>stołowników ;)
> >>
> >>Do panierowania - mąka, jajka, tarta bułka.
> >>Do smażenia - margaryna lub oliwa.
> >>Plastry sera grubości 1-1,5 cm obtaczamy w mące, zanurzamy w rozbełtanym
> >>jajku, obsypujemy tartą bułką. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron,
> >>na rumiano. Skórka powinna być chrupiąca, a ser w środku półpłynny. Podajemy
> >>z ryżem na sypko i z surówką ...
> >
> >Syr jak se dela v cechach muzeme ochutnat na dva zpusoby.Prvni chut je
> >nedobra vytvorena v tamnejsich restauracich, a druha neopakovatelne
> >vyborna vytvorena podle mojich rad.
> >Budu zde mluvit jenom o te druhe, protoze zivot je kratky a tak nebudem
> >ztracet cas.Syr muzeme v cechach koupit ve dvou formach a to Cervenou,
> >nebo Zlutou cihlu.Memu gustu vyhovuje Zluta cihla.Aby syr mel dobrou chut
> >musi byt pripravovan na kamnech ve kterych se topi suchym drevem.Tato
> >technologie doda celemu vytvoru neskutecnou chut.Syr se jinak obaluje
> >stejne jako veprovy rizek.Smazi se na panvicce podlite slunecnicovym
> >olejem.K nemu se pripravuji tez brambory, v dnesnich casech hranolky nebo
> >krokety.Avsak brambory z maslem maji vyborne prostou a delikatni chut.
> >Aby se syr neroztekl musite ho dobre hlidat na panvi a jakmile se
> >strouhankova slupka pripece otocit na druhou stranu, nejlepe nekolikrat po
> >dobu peceni.Aby byl syr skutecne cesky , nejlepe je vyjet si na tento
> >syrovy obrad do cech.Potom najit klidne a harmonicke prostredi, ktere nam
> >pripomene nasi skutecnou prirozenost cimz po poziti pokrmu se skutecne
> >skontaktujem z absolutnem.V pristi casti historie Ceskeho smazeneho syra.
> >Tomas z Ceskych Budejovic ted v Oslo
>
> --
> Szymon 'Zbooy' Madej
> y...@c...edu.pl
> http://www.cyfronet.krakow.pl/rowery/
> ICQ: 4574531

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

gotowanie po swietach :)
przekaski
grzyby suszone
boczniaki
mixer optymalny

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »