Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!not-for-
mail
From: Szymon 'Zbooy' Madej <s...@r...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: SER PO CZESKU :)))
Date: Wed, 18 Apr 2001 11:04:51 +0200
Organization: Kontrola Alternatywnych Delikatesów
Lines: 42
Message-ID: <c...@4...com>
References: <9bbfmj$m52$2@news.tpi.pl> <3...@2...45.188.35>
NNTP-Posting-Host: walker.rmf.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: skipper.rmf.pl 987584860 21694 195.117.15.33 (18 Apr 2001 09:07:40 GMT)
X-Complaints-To: a...@r...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 18 Apr 2001 09:07:40 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:49865
Ukryj nagłówki
Forward z pl.rec.rowery na nieśmiertelny temat smazeneho syra...
On 17 Apr 01 20:36:17 GMT, s...@B...com (Zbycho
BikeRider) wrote:
>Dnia Sat, 14 Apr 2001 19:48:34 +0200, na pl.rec.rowery "Jula"
><j...@p...wp.pl> wystukała:
>>Składniki: ser salami, tylżycki, warmiński lub podlaski. W razie braku
>>dostępu do tych typów inny wedle gustu i w ilości potrzebnej do nakarmienia
>>stołowników ;)
>>
>>Do panierowania - mąka, jajka, tarta bułka.
>>Do smażenia - margaryna lub oliwa.
>>Plastry sera grubości 1-1,5 cm obtaczamy w mące, zanurzamy w rozbełtanym
>>jajku, obsypujemy tartą bułką. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron,
>>na rumiano. Skórka powinna być chrupiąca, a ser w środku półpłynny. Podajemy
>>z ryżem na sypko i z surówką ...
>
>Syr jak se dela v cechach muzeme ochutnat na dva zpusoby.Prvni chut je
>nedobra vytvorena v tamnejsich restauracich, a druha neopakovatelne
>vyborna vytvorena podle mojich rad.
>Budu zde mluvit jenom o te druhe, protoze zivot je kratky a tak nebudem
>ztracet cas.Syr muzeme v cechach koupit ve dvou formach a to Cervenou,
>nebo Zlutou cihlu.Memu gustu vyhovuje Zluta cihla.Aby syr mel dobrou chut
>musi byt pripravovan na kamnech ve kterych se topi suchym drevem.Tato
>technologie doda celemu vytvoru neskutecnou chut.Syr se jinak obaluje
>stejne jako veprovy rizek.Smazi se na panvicce podlite slunecnicovym
>olejem.K nemu se pripravuji tez brambory, v dnesnich casech hranolky nebo
>krokety.Avsak brambory z maslem maji vyborne prostou a delikatni chut.
>Aby se syr neroztekl musite ho dobre hlidat na panvi a jakmile se
>strouhankova slupka pripece otocit na druhou stranu, nejlepe nekolikrat po
>dobu peceni.Aby byl syr skutecne cesky , nejlepe je vyjet si na tento
>syrovy obrad do cech.Potom najit klidne a harmonicke prostredi, ktere nam
>pripomene nasi skutecnou prirozenost cimz po poziti pokrmu se skutecne
>skontaktujem z absolutnem.V pristi casti historie Ceskeho smazeneho syra.
>Tomas z Ceskych Budejovic ted v Oslo
--
Szymon 'Zbooy' Madej
y...@c...edu.pl
http://www.cyfronet.krakow.pl/rowery/
ICQ: 4574531
|