« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-02-12 21:23:20
Temat: Skrzydełka a la fontainebleauSKRZYDEŁKA Á LA FONTAINEBLEAU
Składniki dla 4 osób
8 skrzydełek
8 średnich pieczarek (10 dag)
1 cebula
1 mały kieliszek winiaku
? cytryny
3 łyżki śmietany
3 łyżki masła
2 łyżki oliwy
sól, pieprz
kilka gałązek natki pietruszki
1) Skrzydełka umyć osuszyć posypać pieprzem po czym obsmażyć na oliwie
i przełożyć do garnka.
2) Cebulę obrać umyć pokroić w piórka a następnie usmażyć na tej samej
oliwie. Do skrzydełek dodać 2 łyżki masła podlać wodą i dusić 15 minut.
Po 10 minutach wlać winiak i posolić.
3) Pieczarki oczyścić pokroić w plasterki i obsmażyć na łyżce masła po czym
skropić sokiem z cytryny. Następnie dodać śmietanę i wymieszać
4) Skrzydełka wyłożyć na półmisek i obsypać pieczarkami.
RADA potrawa ta najbardziej smakuje z delikatnymi grzankami i gotowanym
młodym groszkiem który można polać stopionym masłem oraz zrumienioną tartą
bułką.
Informacja o produkcie
Kalorie Zawartość tłuszczu
1324 razem - dla 4 osób331 kcal - 1 porcja Mała
Źródło wit. PP i fosforu.
Czas 1 h.
Smacznego
Aguś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-02-12 21:36:09
Temat: Re: Skrzydełka a la fontainebleauSorry
? = 1/4 cytryny
Użytkownik "szama" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b2ee58$6r8$1@news.onet.pl...
> SKRZYDEŁKA Á LA FONTAINEBLEAU
> Składniki dla 4 osób
> 8 skrzydełek
> 8 średnich pieczarek (10 dag)
> 1 cebula
> 1 mały kieliszek winiaku
> ? cytryny
> 3 łyżki śmietany
> 3 łyżki masła
> 2 łyżki oliwy
> sól, pieprz
> kilka gałązek natki pietruszki
> 1) Skrzydełka umyć osuszyć posypać pieprzem po czym obsmażyć na oliwie
> i przełożyć do garnka.
> 2) Cebulę obrać umyć pokroić w piórka a następnie usmażyć na tej samej
> oliwie. Do skrzydełek dodać 2 łyżki masła podlać wodą i dusić 15 minut.
> Po 10 minutach wlać winiak i posolić.
> 3) Pieczarki oczyścić pokroić w plasterki i obsmażyć na łyżce masła po
czym
> skropić sokiem z cytryny. Następnie dodać śmietanę i wymieszać
> 4) Skrzydełka wyłożyć na półmisek i obsypać pieczarkami.
> RADA potrawa ta najbardziej smakuje z delikatnymi grzankami i gotowanym
> młodym groszkiem który można polać stopionym masłem oraz zrumienioną tartą
> bułką.
> Informacja o produkcie
> Kalorie Zawartość tłuszczu
> 1324 razem - dla 4 osób331 kcal - 1 porcja Mała
> Źródło wit. PP i fosforu.
> Czas 1 h.
>
> Smacznego
>
> Aguś
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |