Data: 2004-10-17 18:34:18
Temat: Re: Słodycze
Od: "Jurek" <g...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Zbyszek" <z...@W...o2.pl> a écrit dans le message de news:
cku9os$90l$...@a...news.tpi.pl...
> a co w niej złego ? Przynajmniej będzie przyjmować produkt naturalny,
> który ma jakieś walory.
miod jest naturalny jak go kupisz bezposrednio od znajomego pszczelarza,
ilosc kombinacji jakich mozna dokonac z miodem zeby byl "jak trzeba" (to
znaczy sprzedawal sie szybko) jest bardzo duza.
A ze sam dalem sie wpuscic w "kanal" pt; "zastap cukier rafinowany miodem bo
on zdrowszy", to ostrzegam: taka zamiana nic nie daje , no moze
samouspokojenie. Jedyna zaleta miodu jest to ze jest troche rozwodniony, od
kilku do kilkudziesieciu procent wody, zaleznie od typu.
> Chyba że chodzi o konkretne przepisy kucharskie, gdzie cukier ciężko
> zastąpić.
zawsze mozna zastapic cukier miodem, jest tylko kwestia gustu i gestosci.
> właśnie to element (jeden z wielu), który prowadzi do zmienienia "smaku".
> Niby jak taki "sugar addict" ma wytrzymać od swojej używki ?
> Nie wiem, czy Elżbieta słodzi i jakie napoje, ale proponuję popróbować
> tych, które właśnie bez cukru smakują lepiej, np. zielona herbata, herbaki
> smakowe itp.
wlasnie BEZ CUKRU jest podstawa dzialan i jest to jedyny spôsob na zmiane
smaku. Jedzenie slodkich owocow nie zmieni niczego
Jurek
|