Data: 2004-06-03 10:51:08
Temat: Re: Slodzenie herbat ziolowych (cukier, miod)
Od: "justa" <j...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Nicki <m...@m...pl> napisał(a):
> miod to miedzy innymi cukier, sama saprawdz zanim napiszesz cokolwiek tak
> "madrego"
> podpowiadam: http://pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C3%B3d
a jednak są źródła, które sugerują nie słodzić cukrem, a miodem tak:
http://www.e-drinks.com.pl/herbata/herbata5.htm
może to nie chodzi o sam skład obu tych substancji (cukry), tylko o inne
właściwości? przecież miód ma wiele właściwości leczniczych, których cukier
nie wykazuje. może więc ich działanie na herbatę jest też inne?
a jeśli chodzi o picie niesłodzonej herbaty - można się do tego przyzwyczaić.
radzę spróbować. na początku nie będzie smakowała, ale z czasem przestaniesz
czuć tę gorycz - zmysł smaku się przyzwyczaja i po pewnym czasie nie będziesz
mogła przełknąć słodzonej herbaty :) i dodatkowa korzyść - mniej kalorii ;)
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|