Data: 2004-06-03 11:35:32
Temat: Re: Slodzenie herbat ziolowych (cukier, miod)
Od: "Nicki" <m...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "justa" <j...@W...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:c9mvqs$8c1$1@inews.gazeta.pl...
>
> a jednak są źródła, które sugerują nie słodzić cukrem, a miodem tak:
> http://www.e-drinks.com.pl/herbata/herbata5.htm
> może to nie chodzi o sam skład obu tych substancji (cukry), tylko o inne
> właściwości? przecież miód ma wiele właściwości leczniczych, których
cukier
> nie wykazuje. może więc ich działanie na herbatę jest też inne?
no ale ja nie pisalam ze cukier szkodzi, ja tylko podpwiedzialam naomi ze w
miodze tez jest cukier, ze wogle miod sklada sie z cukrow, innych niz ten
bialy po rafinacji ale tez cukier, jak juz stosowac sukier to lepiej
brazowy, mniej przetworzony wiec troszke lepszy, ale czy zdrowszy to chyba
nie ;)
a te wlasciwosci lecznicze wynikaja z tego ze miodzie sa nie tylko cukry,
ale wogle ta rozmowa jest dla mnie jakos NTG :) ale to moje odczucie ;)
>
> a jeśli chodzi o picie niesłodzonej herbaty - można się do tego
przyzwyczaić.
> radzę spróbować. na początku nie będzie smakowała, ale z czasem
przestaniesz
> czuć tę gorycz - zmysł smaku się przyzwyczaja i po pewnym czasie nie
będziesz
> mogła przełknąć słodzonej herbaty :) i dodatkowa korzyść - mniej kalorii
;)
ja nie slodze juz bardzo dlugo i kawy i herbaty, wogle nie uzywam prawie
wcale cukru ;)
przynajmniej zaoszczedzilam jak podniesli cene :D
buziaki
M
|