Data: 2003-06-17 08:12:40
Temat: Re: Smazenie na oleju czy smalcu?
Od: "Krystyna*Opty*" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tomasz" <t...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bcmh1s$akq$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "slawek" <s...@g...pl> napisał
> > no tak w encyklopedii onetu chyba ;))) zdaje się że pisano o
wytłumaczenie
> > tego fenomenu ale jak się to zakończyło to niewiem ;))
>
> No tak, rozgadaliscie sie miedzy soba a jaka jest odpowiedz na moje
pytanie.
> Czy smazyc mieso (jesli juz sie go smazy) zdrowiej jest na oleju
> slonecznikowym czy na smalcu.
> Chodzi mi w tej chwli o porownanie zdrowotniosci smazenia na tych dwoch
> konkretnych tluszczach.
W życiu nie smażyłam mięsa na oleju, olej ma swój specyficzny smak i
zwyczajnie psuje smak mięsa. Przecież w mięsie też jest tłuszcz taki sam jak
w smalcu, jeśli obawiasz się jego szkodliwości to w ogóle powinieneś
przestać jeść produkty pochodzenia zwierzęcego, a szczególnie wszystkie,
które są smażone.
W każdym razie optymalnym jakoś smażenie na smalcu nie szkodzi, mnie
również.
Krystyna
|