Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!orion.cst.tpsa.pl!ne
ws.tpnet.pl!not-for-mail
From: "Przemyslaw" <p...@p...wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <8jhjun$4vc$1@korweta.task.gda.pl> <lDh85.12703$Qw1.307669@news.tpnet.pl>
Subject: Re: Śnieżka zamiast kremu?
Lines: 28
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Message-ID: <XaD95.31060$Qw1.744080@news.tpnet.pl>
Date: Sat, 08 Jul 2000 10:15:19 GMT
NNTP-Posting-Host: 195.205.69.66
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 963051319 195.205.69.66 (Sat, 08 Jul 2000 12:15:19 MET DST)
NNTP-Posting-Date: Sat, 08 Jul 2000 12:15:19 MET DST
Organization: TPNET - http://www.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:30783
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Agnieszka Borowiec" <i...@k...zory.pl> napisał w wiadomości
news:lDh85.12703$Qw1.307669@news.tpnet.pl...
>
> Hania napisał(a) w wiadomości: <8jhjun$4vc$1@korweta.task.gda.pl>...
> >Witam! Jak w temacie, czy zamiast kremu mogę położyć na biszkopt
śmietankę
> >błyskawiczną "Śnieżka". Potem chciałam ułożyć na niej truskawki i zalać
> >galaretką. Uda się takie cudo ?
>
>
> Dlaczego "Śnieszka" (konserwanty i tak dalej).
> Ubij 0,5 litra schłodzonej kremówki (30 %)
> z 2 łyżkami pudru, dodać 2 łyżeczki rozpuszczonej
> żelatyny z cukrem waniliowym. Pycha, nie
> rozpadnie się a z truskawkami smakuje rewelacyjnie.
Zelatyna nie zaewnia plastycznosci smietany po zastygnieciu, co zapewniaja
inne stabilizatory.
Bardzo dobra jest Bita Smietana Dr.Oetkera w duzej niebieskiej torebce (nie
mylic ze smietan-fix)
Ogolnie masy do tortow robie na zelatynie ale oblozenie i dekoracje na
stabilizatorze.
Przemyslaw
|