Data: 2003-04-15 08:36:22
Temat: Re: Substytuty cukru
Od: "Wojciech Gołąbowski" <w...@g...art.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Raingod"
> Pytanie: co mozecie polecic jako substytut cukru? Powineinem ograniczyc
> spozywanie, ale wypicie kawy czy herbaty na gorzko jest dla mnie nie do
> przyjecia... pomimo prob wielu.
Też tak kiedyś myślałem. Ale wystarczyło zmienić herbatę :)
Znaczy, do kawy jest polecana tłusta śmietana, do herbaty plasterek cytryny
lub kilka kropel soku z grejfruta. I generalnie wystarcza regularnie słodzić
coraz mniej. To oczywiście trwa... Ale myślę, że po roku-pół znacznie
ograniczysz cukier lub z niego zrezygnujesz (przynajmniej w powyższych
zastosowaniach).
> Probowalem slodzic slodzikiem a aspartamem, jednakze pozniej natknalem sie
> na kilka ciekawych opracowan, dotyczacych tego specyfiku i troche mi sie
> slabo zrobilo. Moze jest jeszcze jakis zamiennik, o ktorym nei wiem a
majacy
> mneij skutkow ubocznych niz aspartam?
Niestety, chyba z nich wszystkich najmniej szkodliwy jest... cukier.
--
, Wojciech "Voqo" Gołąbowski
. / ,'. ,'| ,'. http://www.golabowski.art.pl
\/ `.' `.| `.' "Lubię pracę. Praca mnie fascynuje. Potrafię godzinami
---------- | --- siedzieć i przyglądać się jej." Jerome K. Jerome
|