Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.gazeta.pl!news.man.poznan.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail
From: "Jakub 'Wilq' Wilczek" <w...@N...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Syrop
Date: Wed, 14 Apr 2004 11:33:13 +0200
Organization: Front Wyzwolenia Ludu Judei
Lines: 28
Message-ID: <c5j0gr$mao$1@flis.man.torun.pl>
References: <0...@p...pl>
NNTP-Posting-Host: s5.zabrze.net.pl
X-Trace: flis.man.torun.pl 1081935195 22872 213.227.67.133 (14 Apr 2004 09:33:15 GMT)
X-Complaints-To: u...@m...torun.pl
NNTP-Posting-Date: 14 Apr 2004 09:33:15 GMT
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:198343
Ukryj nagłówki
Użytkownik "gwiazdka" <a...@i...pl> napisał w wiadomości
news:04040819440715@polnews.pl...
> Czy ktos z Was szanowni grupowicze zna moze przepis na syrop na
> przeziebienie. Bo akurat na te swieta sie rozchorowalam:( pamietam ze jak
> byam mala to babcia robila cos takiego chyba z czosnku, cytryny itd.
Ja z domowych specyfikow na przeziebienie pamietam dwa. Pierwszy to syrop z
cebuli i cukru, z tym ze nienawidzilem go pasjami, wiec go nie robie i nie
podam niestety szczegolow. Ale ten drugi... Dla tego drugiego warto sie bylo
przeziebiac! ;-))) Bierzemy jedna czesc masla, jedna miodu i jedna
spirytusu. Maslo wrzucamy do malego sloiczka, tenze wstawiamy do garczka z
zimna woda. Wode doprowadzamy do wrzenia, maslo sie roztapia... Dodajemy
miod i spirytus, mieszamy tak, aby powstala jednolita, oleista ciecz,
grzejemy jeszcze chwile (jednak nie za dlugo, zeby procenty nie uciekaly)
;-) Spozywamy wylacznie na cieplo, jezeli ostygnie to ponownie grzejemy
sloiczek w wodzie.
WILQ
--
http://www.wilq.z.pl/ <<<+++++++>>> gg: 1149759
e-mail: wilczekkk<at>poczta<dot>onet<dot>pl
"Jak tak dalej pojdzie to dopchamy ten autobus do Katowic"
(c) pasazer pchajacy
|