Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.internetia.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for
-mail
From: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Szybkowar !
Date: Tue, 30 Jul 2002 09:40:23 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 32
Message-ID: <ai5g26$3el$1@news.tpi.pl>
References: <ahoivi$hl6$1@news.onet.pl> <ahpc5i$a67$1@news2.tpi.pl>
<ahr3jt$c3r$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pa186.gdansk.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1028014982 3541 213.25.246.186 (30 Jul 2002 07:43:02 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 30 Jul 2002 07:43:02 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:117919
Ukryj nagłówki
Użytkownik "EwaK" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ahr3jt$c3r$1@news.onet.pl...
> Dzieki Jola za obszerną relację :-))
> Jeszcze oczywiście mam pytanie - ile czasu gotować :
1. warzywa na sałatkę,-wrzucamy do gara wszystkie warzywa, po ok. 15 min
wyjmujemy ziemniaki zamykamy, robimy wlasciwe cisnienie i jeszcze ok. 5
min. dluzej reszte warzyw.
2. buraki - oj, ok 1 godziny i chyba 20 min. dosc duze buraczki
3. gołąbki,- ok. 35-40 min.
4. gulasz wołowy- nie wiem , bo robie wieprzowy-ok. 40 min.
> Aha i po ugotowaniu czegoś tam muszę poczekać aż ostygnie do jakiejś temp.
i
> dopiero wiedy otwierać ?
EwaK
nie, jak bedziesz czekac na ostygniecie- to proces gotowania bedzie jeszcze
trwal :))
moj stary, wegierski garnek otwieralo sie stawiajac go pod strumien zimnej
wody az cisnienie sie wyrownalo z otoczeniem:) -to chwila; natomiast ten
nowy garnek- naciskam wajche i pulsacyjnie spuszczam pare az juz nie syczy i
juz.
Jola L-L
PS jak chcesz, to zeskanuje i przesle Ci na priv instrukcje z nowego gara z
tabelkami. ( bo chwilowo mam w chacie skaner).
|