« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-03-14 21:28:54
Temat: SzynkaJak dlugo piec? Pieklem okolo 1,5 godziny i nie do konca byla miekka.
MP
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-03-14 22:18:57
Temat: Re: Szynka
"Marek" <m...@...tkb.pl> wrote in message
news:dv7cjd$rv7$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Jak dlugo piec? Pieklem okolo 1,5 godziny i nie do konca byla miekka.
>
> MP
Z koscia czy bez, tzn, mieso od szynki? ile kg? i czy w tzw 'piekarniku
foliowym', czy byla wczesniej marynowana, jak dlugo, czy peklowana? To
wszystko ma znaczenie.
maf
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-03-15 21:21:33
Temat: Re: Szynka
Użytkownik "maf" <m...@a...alpha.pl> napisał w wiadomości
news:dv7f6d$drq$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> "Marek" <m...@...tkb.pl> wrote in message
> news:dv7cjd$rv7$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Jak dlugo piec? Pieklem okolo 1,5 godziny i nie do konca byla miekka.
>>
>> MP
> Z koscia czy bez, tzn, mieso od szynki? ile kg? i czy w tzw 'piekarniku
> foliowym', czy byla wczesniej marynowana, jak dlugo, czy peklowana? To
> wszystko ma znaczenie.
> maf
Bez kosci, okolo 2 kg, w zwyklym piekarniku, odkryta. Nie byla marynowana
ani peklowana.
A jak marynowac przed pieczeniem?
MP
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-03-17 14:17:12
Temat: Re: Szynka
>
> Bez kosci, okolo 2 kg, w zwyklym piekarniku, odkryta. Nie byla marynowana
> ani peklowana.
>
> A jak marynowac przed pieczeniem?
> MP
>
> Jeśli mięso waży 2 kg, to jest zasada, że powinno się piec około 2 godzin.
Co do marynat, to jest to u mnie Wielka improwizacja:-). Można z alkoholem, z
miodem, z różnistymi ziołami, cebula , czosnek. Ja ostatnio mam "chopla"
takiego: mięso nacieram czosnkiem, sól, dużo kminku, ciut octem polać (tak 1
łyzeczka) , zostawiam na noc. Podsmażam na goracym tłuszczu i pózniej zapiekam
w naczyniu. Pozdrawiam Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |