Data: 2002-10-04 16:36:36
Temat: Re: Tayberry
Od: "haes" <h...@k...chip.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krzysztof Marusiński napisał:
>
> Osobiście, zawsze wpierw traktuję surowiec cukrem, a następnie alkoholem.
> Czy takie rozwiązanie jest gorsze?
Nie znalazłem w mojej literaturze odpowiedzi na takie pytanie, ale:
mam trzy przepisy na nalewkę z czarnych porzeczek,
dwa z nich stosują najpierw alkohol potem cukier,
trzecia (smorodinówka) najpierw cukier, potem alkohol.
Mój wniosek: oba rozwiązania są dobre, a które wykorzystamy zależy od
przepisu i gustu
Jeśli mogę coś Tobie radzić, to sugerowałbym spróbować choć raz tego
drugiego rozwiązania, najlepiej jakiś sprawdzony przepis.:)
Pozdrawiam,
Henio Skrok
|