| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2011-10-25 16:19:17
Temat: Re: Tempura.Dnia Tue, 25 Oct 2011 16:17:30 +0200, Waldemar Krzok napisał(a):
> Am 25.10.2011 13:26, schrieb Ikselka:
>> Japońska panierka do ryb.
>> Ktoś stosuje? Warto?
>>
>
> Tempura to rodzaj potrawy. Panierka jest tylko z mąki i wody z
> rozbełtanym jajkiem (bardzo rzadka) z dodatkiem sody. Pic polega na tym,
> że woda musi być bardzo zimna (dodać kostki lodu), a tłuszcz do smażenia
> bardzo gorący. Nic specjalnego w tej panierce nie ma, więc bym nie
> kupował jakieś dziwnej gotowizny. Można dodać jeszcze jakieś przyprawy
> jak się chce, ale nie trzeba. Resztę załatwiają dipy.
>
> Waldek
Myślałam, że ta mąka do tempury to jakas specjalna jest, dlatego pytałam.
dzięki.
--
XL
"Z drzew spadają czasem gałęzie. Ba, zdarza się, że trafią kogoś w głowę i
kaput. Czy z tego wynika, że mogę siedzieć z piłą na drzewie i czatować na
jakiegoś skurwysyna? Wytłumacz mi, przekonaj. Chętnie tak zrobię, znam paru
skurwysynów."
Anonim - przeciw zrównywaniu uśmiercania nadmiarowych zarodków w metodzie
in vitro z naturalnymi poronieniami
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2011-10-25 20:28:48
Temat: Re: Tempura.Ikselka wrote:
> Dnia Tue, 25 Oct 2011 16:17:30 +0200, Waldemar Krzok napisał(a):
>
>> Am 25.10.2011 13:26, schrieb Ikselka:
>>> Japońska panierka do ryb.
>>> Ktoś stosuje? Warto?
>>>
>>
>> Tempura to rodzaj potrawy. Panierka jest tylko z mąki i wody z
>> rozbełtanym jajkiem (bardzo rzadka) z dodatkiem sody. Pic polega na tym,
>> że woda musi być bardzo zimna (dodać kostki lodu), a tłuszcz do smażenia
>> bardzo gorący. Nic specjalnego w tej panierce nie ma, więc bym nie
>> kupował jakieś dziwnej gotowizny. Można dodać jeszcze jakieś przyprawy
>> jak się chce, ale nie trzeba. Resztę załatwiają dipy.
>>
>> Waldek
>
> Myślałam, że ta mąka do tempury to jakas specjalna jest, dlatego pytałam.
> dzięki.
Jeszcze jedno: mąka nie musi być dobrze rozbełtana. Grudki mogą być, i tak
się usmażą :-).
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2011-10-26 03:51:31
Temat: Re: Tempura.Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:52sad1q8u6ot.1uwa3vpxj9d77$.dlg@40tude.net...
> Japońska panierka do ryb.
> Ktoś stosuje? Warto?
Ja nie stosuję.
Nie wiem czy warto.
--
WMP
Ikselka z Panslavistą to trolle.
A także Stokrotka i mkarwan.
Źródło: własne.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2011-10-26 10:06:28
Temat: Re: Tempura." Myślałam, "
Nie rob tego wiecej tempura to po polskiemu potrawa umoczona w ciescie i
smazona w oleju. A ciasto to zwykla maka i woda.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2011-10-26 10:44:25
Temat: Re: Tempura.Dnia Wed, 26 Oct 2011 12:06:28 +0200, Jerzy Dombczak napisał(a):
> " Myślałam, "
>
> Nie rob tego wiecej
Nie rób tego więcej.
--
XL
"Z drzew spadają czasem gałęzie. Ba, zdarza się, że trafią kogoś w głowę i
kaput. Czy z tego wynika, że mogę siedzieć z piłą na drzewie i czatować na
jakiegoś skurwysyna? Wytłumacz mi, przekonaj. Chętnie tak zrobię, znam paru
skurwysynów."
Anonim - przeciw zrównywaniu uśmiercania nadmiarowych zarodków w metodzie
in vitro z naturalnymi poronieniami
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2011-10-26 11:24:41
Temat: Re: Tempura.W dniu środa, 26 października 2011, 05:51:31 UTC+2 użytkownik WMP napisał:
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:52sad1q8u6ot.1uwa3vpxj9d77$.dlg@40tude.net...
> > Japońska panierka do ryb.
> > Ktoś stosuje? Warto?
>
> Ja nie stosuję.
> Nie wiem czy warto.
>
A może otwórz własny wątek, skoro tak brak Ci komunikacji?
--
ZZ@private
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |