Data: 2008-02-06 21:35:32
Temat: Re: Tomku Wilicki-opuść tą grupę-prosimy Cię!!!!!
Od: tomek wilicki <t...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Janusz Kornaga wrote:
>
> Tak?, jak coś w portalach napiszą, to chleb to czyta i od razu do tego się
> dostosowuje, spręża się i podnosi sobie zawartość białka?
> Zobacz, ile białka ma mąka, ile mają ziarna zbóż chlebowych, chleb to
> wypiek z mąki rozrobionej z wodą. Jakim cudem ta zawartość białka może mu
> wzrosnąć? Owszem, można dosypać proszku proteinowego z serwatki, z soi,
> słonecznika, ale jak za dużo tego się dosypie, to ten gniot już nie będzie
> chlebem, a i tak białka będzie za mało.
> Poznaj definicję chleba na początek.
>
http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c21Ue.ht
ml - mąka razowa
http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c22PI.ht
ml - biała mąka
--
. Wegetarianizm i Ekologia - http://www.vegie.pl . Nie jestem lekarzem :)
|