Data: 2008-02-09 20:25:54
Temat: Re: Tomku Wilicki-opuść tą grupę-prosimy Cię!!!!!
Od: "Janusz Kornaga" <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 06-02-2008 o 22:35:32 tomek wilicki <t...@w...pl> napisał(a):
> http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c21Ue.ht
ml - mąka razowa
>
> http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c22PI.ht
ml - biała mąka
Mnie nie trzeba przekonywać o zaletach pieczywa razowego, od wielu lat
zjadam przede wszystkim razowe, jest smaczniejsze i ma bardzo korzystny
wpływ na funkcjonowanie przewodu pokarmowego, nie wiem, co to zaparcia.
Jeżeli mąka z pełnego przemiału ma 13 - 14% procent białka, to chleb z tej
mąki, zawierający ok. 50% wody musi mieć połowę z tego.
--
Pozdrawiam. Janusz.
|