« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-29 21:05:55
Temat: Tortille - jak?Próbuje sobie zrobić takie cienkie i miękkie tortille (jak np. w Tesco).
Niestety wwychodzą mi twarde (rzekłbym nawet chrupiące). Wyglądem i smakiem
zbliżone sa raczej do podpłomyków. Jeżeli znacie przepisy to pomóżcie.
przeM;-O
m...@p...onet.pl
www.muiny.w.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-01 10:44:14
Temat: Re: Tortille - jak?Przepis na tortillas (wg książki Macieja E. Halbańskiego "Potrawy z różnych
stron świata", Warszawa 1975):
30 dkg mąki kukurydzianej, 15 dkg mąki pszennej, 10 dkg margaryny, sól
1. Z obu rodzajów mąki, tłuszczu i wody (1 - 1,5 filiżanki) zagnieść ciasto,
dobrze wyrobić.
2. Podzielić ciasto na kawałki wielkości jajka i zostawić na kilkanaście
minut.
3. Ciasto rozwałkować na placki wielkości talerzyka deserowego i smażyć na
patelni posmarowanej tłuszczem, tak jak naleśniki.
Pozdrawiam
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |