Data: 2003-07-15 10:47:19
Temat: Re: Tunczyk
Od: a...@p...onet.pl (Agnieszka Roos)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 2003-07-15 at 08:06, Artur Nowacki @ Work wrote:
> Użytkownik Nikodem Kuźnik napisał:
>
> > Byc moze jest to tunczyk srebrzysty, zwany tez trewalem. Najczesniej
> > spotykane tusze tej rybki maja ok. 20-40 dag. Ja kupuje wedzonego trewala i
> > bardzo mi smakuje - troche tlusty, ale delikatny w smaku, nie za slony.
> > Mysle, ze na pewno warto sprobowac. Proponuje jakis przepis jak dla lososia.
>
>
>
> OK jak dla Lososia - czyli sugerujesz usmazyc ??? Moze ktoś ma jeszcze
> jakieś ciekawe propozycje (także z gatunków tych dla Łososia ;-))
Dzwonka (grube) rybki usmazyc na oleju, posolic lekko. A wczesniej
usmazyc ogromna ilosc cebuli drobno posiekanej, jak juz bardzo
miekka dodac lyzeczke cukru i smazyc na duzym ogniu az sie
skarmelizuje i bedzie slicznie brazowy. Wylozyc na dzwonka rybki,
podawac.
Kot
Ps. Czy ktos wie jak sie lamie linie w tym glupim evolutionie ???
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|