Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Udziec z indyka - jak przyrządzać

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Udziec z indyka - jak przyrządzać

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-02-09 12:26:29

Temat: Re: Udziec z indyka - jak przyrządzać
Od: "Jowita" <j...@u...org.pl> szukaj wiadomości tego autora

Można udusić.
Udziec trzeba oddzielić od kości i pokroić na kawałki (nie za małe, żeby nie
wyszła z tego miazga), posolić, popieprzyć i obsmażyć na patelni. Jak już
się zarumieni dolać gorącej wody, dołożyć pieprz w ziarnach, listek laurowy,
szczyptę przyprawy do gulaszu i pokrojone w grube półplasterki cebule (dużo,
ok. 4 sztuk). Posolić popieprzyć, popaprykować, przykryć i dusić aż
zmięknie. Ja to podaję z zieloną soczewicą. Bardzo smaczne.

Jowita

Użytkownik "Maurycy" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c07rod$ovn$2@nemesis.news.tpi.pl...
> Od razu mówię: W GOOGLACH grupowych NIC CIEKAWEGO NIE MA !
> A ja chcę mieć przepis od żywego wirtualnego człowieka, a nie od stronki
> www.
> Maurycy
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

The Ploughman`s lunch
farsz do naleśników ??
[Wawa] piekny drewniany stol
BŁAGAM O PRZEPISY NA PRZYJECIE!!!!!
kawa + herbata

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »