Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newshub.sdsu.edu
!tethys.csu.net!nntp.csufresno.edu!sn-xt-sjc-03!sn-xt-sjc-09!sn-post-sjc-01!sup
ernews.com!corp.supernews.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Warzywa z sosem
Date: Mon, 31 Jul 2006 19:55:05 -0700
Organization: Posted via Supernews, http://www.supernews.com
Message-ID: <1...@c...supernews.com>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.7.2)
Gecko/20040804 Netscape/7.2
X-Accept-Language: en-us, en
MIME-Version: 1.0
References: <ealtbm$cp0$1@news.onet.pl>
In-Reply-To: <ealtbm$cp0$1@news.onet.pl>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 34
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:274487
Ukryj nagłówki
Qn`ik wrote:
> Czesc.
>
> Czy możecie polecić przepisy na warzywa wszelakie (brokuły, marchew,
> kukurydzę, cukinię itd.) z jakimś sosem i/lub np. mozarellą? Chodzi mi o coś
> do przygotowania na patelni lub w garnku (gotowane), bez użycia piekarnika.
> Raczej coś na ciepło, nie sałatka.
>
> W internecie jak już coś jest ciekawego, to właśnie z piekarnika, a ja go w
> tym momencie nie posiadam :(
>
> Z góry dzięki,
> Ula
>
>
Dzis robie cukinie tak:
W szklance polaczyc 1 lyzke octu balsamicznego i 1 lyzke oliwy plus sol
i pieprz i roztrzepac widelcem.
Cukinie pokrojona w plastry ulozyc na patelni z jedna lyzka oliwy i
szybko podsmazyc na obu stronach na duzym ogniu, az bedzie
przybrazowiona po brzegach.
Przelozyc na talerz, skropic powyzszym sosem.
Albo mozna tak:
Brokuly rozdzielic na rozyczki, nogi obrac i pokroic w plastry. Rzucic
na osolony wrzatek, natychmiast przelac przez sito. W garnku polaczyc
rozpuszczony tarty ser, zoltko, przyprawy, koperek. Wylac na brokuly,
podac natychmiast.
Magdalena Bassett
|