« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-12-09 12:07:08
Temat: Wigilia a la MakłowiczW najnowszym numerze "Wprost" (z 14 grudnia) jest dodatek pod w/w tytułem.
Jest w nim 12 przepisów:
- domowy barszcz,
- pierożki z kruchego ciasta,
- grzyby suszone panierowane,
- karp po polsku,
- pierogi z kapustą, smardzami i rakami,
- karp gotowany w piwie,
- karp po żydowsku,
- karp w czarnym sosie,
- sandacz z wody z jajkiem,
- kutia,
- kompot z suszu,
- potica orzechowa.
Przepisy odbiegają od obowiązującej w moim domu tradycji, ale poczytać warto :-)
Pozdrawiam smacznie
Biggie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-12-09 14:59:52
Temat: Re: Wigilia a la Makłowiczzawsze trzeba w kuchni kombinowac. rutyna zabija
beny76 :)
Użytkownik "Biggie" <b...@W...pl> napisał w wiadomości
news:br4dud$sbv$1@nemesis.news.tpi.pl...
> W najnowszym numerze "Wprost" (z 14 grudnia) jest dodatek pod w/w
tytułem.
> Jest w nim 12 przepisów:
...
> Pozdrawiam smacznie
>
> Biggie
>
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-09 17:12:52
Temat: Re: Wigilia a la Makłowicz
Użytkownik "beny76" <b...@o...pl> napisał w wiadomości
news:br4klj$em3$1@news.onet.pl...
> zawsze trzeba w kuchni kombinowac. rutyna zabija
u mnie w domu, wigilijne potrawy sa zawsze takie same, bez kombinowania, jak
na razie przez 24 lata nic mnie nie zabilo ;) moi rodzice tez czuja sie
znakomicie :))
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-10 07:15:30
Temat: Re: Wigilia a la Makłowiczojjjeeejjj! to nie tak!
ja w kuchni po prostu lubie eksperymentowac :))))))))
beny76
Użytkownik "Marta Kamińska" <m...@m...net.pl> napisał w wiadomości
news:br4vlu$3q0$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "beny76" <b...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:br4klj$em3$1@news.onet.pl...
> > zawsze trzeba w kuchni kombinowac. rutyna zabija
>
> u mnie w domu, wigilijne potrawy sa zawsze takie same, bez kombinowania,
jak
> na razie przez 24 lata nic mnie nie zabilo ;) moi rodzice tez czuja sie
> znakomicie :))
>
> Marta
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-10 08:12:26
Temat: Re: Wigilia a la Makłowicz
Użytkownik "Biggie" <b...@W...pl> napisał w wiadomości
news:br4dud$sbv$1@nemesis.news.tpi.pl...
> W najnowszym numerze "Wprost" (z 14 grudnia) jest dodatek pod w/w
tytułem.
> Jest w nim 12 przepisów:
> - potica orzechowa.
Ta potica mocno mnie kusi. W tym roku mam ciasta do zrobienia na Wigilie
(tak wyszlo z losowania i podzialu rol ;) i nic tylko dumam nad slodkim menu
;)
Pozdrawiam
Marzenna Kielan
Cichlid Press Polska
www.cichlidpress.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-10 09:26:25
Temat: Re: Wigilia a la Makłowicz
Użytkownik "Marzenna Kielan" <m...@s...pl> napisał w wiadomości
news:br6kir$5mr$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>> Ta potica mocno mnie kusi. W tym roku mam ciasta do zrobienia na Wigilie
> (tak wyszlo z losowania i podzialu rol ;) i nic tylko dumam nad slodkim
menu
> ;)
>
pare lat temu na lamach wyborczej maklowicz polecal ja, jako typowe
wielkanocne ciasto :)))
skusilysmy sie z mama - bo brzmialo smacznie, ale wyszlo zupelnie
przecietnie (w porownaiu do orzechowca mojej mamy :))))
moge wklepac te potice jak chcesz
pzdr
marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-10 09:27:41
Temat: Re: Wigilia a la MakłowiczUżytkownik "Marzenna Kielan" <m...@s...pl> napisał w wiadomości
news:br6kir$5mr$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Ta potica mocno mnie kusi. W tym roku mam ciasta do zrobienia na Wigilie
> (tak wyszlo z losowania i podzialu rol ;) i nic tylko dumam nad slodkim
menu
A ja sie skusze na karpia w piwie. To bedzie moj pierwszy w zyciu karp, a
przepis jest prosty i wyglada na taki, ktory ciezko zepsuc. Zaasekuruje sie
tez jakims innym rybstwem, ale ten karp sie pojawi. Ciekawie wygladaja tez
nadziewane prawdziwki :)
Kruszyna
--
"Primum non stresere... "
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-10 09:28:26
Temat: Re: Wigilia a la Makłowicz
Użytkownik "Martka" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:br6orj$rpe$1@news.onet.pl...
> skusilysmy sie z mama - bo brzmialo smacznie, ale wyszlo zupelnie
> przecietnie (w porownaiu do orzechowca mojej mamy :))))
> moge wklepac te potice jak chcesz
Martka, a moze by tak raczej orzechowca Twojej mamy :)? Moglabys?
Pozdrawiam
Marzenna Kielan
Cichlid Press Polska
www.cichlidpress.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-10 13:19:04
Temat: Re: Wigilia a la Makłowicz
A ja tam tradycjonalista jestem. U mnie będzie jako danie główne łosoś. No i
rozważam jeszcze tego sandacza.
Pozdrawiam
Kucharz Amator
Wojti
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-10 13:37:11
Temat: Re: Wigilia a la Makłowicz
Użytkownik "Kruszynka (Wrocław)" <m...@t...pl> napisał w wiadomości
news:br6p19$5ui$1@nemesis.news.tpi.pl...
Ciekawie wygladaja tez
> nadziewane prawdziwki :)
Takie prawdziwki sa pyszne. Mialam okazje je jesc. Naprawde warto zrobic.
Pozdrawiam
Marzenna Kielan
Cichlid Press Polska
www.cichlidpress.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |