Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wolowina

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wolowina

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-25 19:56:04

Temat: Wolowina
Od: "Agnieszka Litwin" <a...@a...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam po przerwie:-)))
Jakis czas temu ktos podal przepis na taka wolowinke co to sie mrozi potem
dlugo piecze potem marynuje ... no wlasnie o te marynatke chodzi jak to
bylo bo wszystko mi gdzies wcielo po tym jak maz zrobil remont w
ompie:-( ach ci mezowie:-))
Aga


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-09-25 20:11:27

Temat: Re: Wolowina
Od: AgataW <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Agnieszka Litwin" <a...@a...com.pl> wrote:

>Witam po przerwie:-)))
>Jakis czas temu ktos podal przepis na taka wolowinke co to sie mrozi potem
>dlugo piecze potem marynuje ...
Piekny kawalek (1 kg to tak akurat) zamrazamy na kosc.
Nastepnie wsadzamy do zimnego piekarnika, piekarnik nastawiamy na 75
stopni C i pieczemy 12 godzin.
Ja pieke w elektrycznym piekarniku, zostawiam na noc.
Nastepnie miesko wyjmujemy i wkladamy na 2 godziny do zalewy.
Zalewa:
Zagotowac 1 litr wody z 1 decylitrem soli kuchennej, 1 lyzeczka
swiezo zmielonego pieprzu i 1 lyzeczka jalowca.

I jesc. Pyszne!!!

Tak... brzmi dziwnie, nieprawdaz? Ja tez tak podchodzilam do
przepisu , zrobilam pierwszy raz na swieta wielkanocne i teraz co
jakis gosc lub domownik domaga sie tego \"pysznego mieska\".

Monisiatko
--

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-26 07:18:50

Temat: Re: Wolowina
Od: "Agnieszka Litwin" <a...@a...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

serdeczne dzieki juz wstawian do piekarnika:-))
Aga


> I jesc. Pyszne!!!
>
> Tak... brzmi dziwnie, nieprawdaz? Ja tez tak podchodzilam do
> przepisu , zrobilam pierwszy raz na swieta wielkanocne i teraz co
> jakis gosc lub domownik domaga sie tego \"pysznego mieska\".
>
> Monisiatko
> --
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-26 08:18:11

Temat: Re: Wolowina
Od: "Dorota B." <D...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witaj, mam kilka pytan:

> Piekny kawalek (1 kg to tak akurat)

jaka czesc wolowiny najlepiej? Tyle krowka ma roznosci ze nie wiadomo co
wybrac.

> Nastepnie wsadzamy do zimnego piekarnika,

Tak luzem, bez zadnej folii czy naczynia zaroodpornego?

> Ja pieke w elektrycznym piekarniku, zostawiam na noc.
> Nastepnie miesko wyjmujemy i wkladamy na 2 godziny do zalewy.
> Zalewa:
> Zagotowac 1 litr wody z 1 decylitrem soli kuchennej, 1 lyzeczka
> swiezo zmielonego pieprzu i 1 lyzeczka jalowca.

Czy po wyjeciu z zalewy nalezy to podgrzac czy wsowamy na zimno?

Dzieki za odpowiedz
Dorota


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-26 12:20:35

Temat: Re: Wolowina
Od: "Monisiatko" <M...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

Wolowine daje sie do piekarnika luzem, bez zadnego opakowania. Mozna dac
pewnie do jakiegos naczynia. Ja daje zawsze na taki ruszt, co mam wpiekarniku,
taki jak na grill, poleczka z zeberek.

Jemy zas na zimno do chlebka, z sobrym dipem.

Monisiatko
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
----- od 28.08 - nowa, lepsza wersja -----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-26 14:05:32

Temat: Re: Wolowina
Od: "Agnieszka Litwin" <a...@a...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Tak sie zastanawiam ile to decylitr na lyzeczki? szkalnki?
Aga

>>>1 decylitrem soli kuchennej,


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-26 16:07:59

Temat: Re: Wolowina
Od: "adiola" <a...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

Setka, czyli 100ml :)
adiola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-26 18:21:52

Temat: Re: Wolowina
Od: "Agnieszka Litwin" <a...@a...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

o ja co juz zapomnialam jak szkola wyglada:-)))
Ale od piatku sobie przypomne ide na studia
Aga

Użytkownik "adiola" <a...@p...com> napisał w wiadomości
news:9osuh2$24vh$1@pingwin.acn.pl...
> Setka, czyli 100ml :)
> adiola
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-27 06:33:10

Temat: Re: Wolowina
Od: "Kianit" <r...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik AgataW <a...@g...com.pl> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:9oqo6o$60s$...@h...uw.edu.pl...
> Piekny kawalek (1 kg to tak akurat) zamrazamy na kosc.
> Nastepnie wsadzamy do zimnego piekarnika, piekarnik nastawiamy na 75
> stopni C i pieczemy 12 godzin.
(...)> Tak... brzmi dziwnie, nieprawdaz? Ja tez tak podchodzilam do
> przepisu , zrobilam pierwszy raz na swieta wielkanocne i teraz co
> jakis gosc lub domownik domaga sie tego \"pysznego mieska\".
>
> Monisiatko

No dobra, a jak sie ma w zamrazalniku trzy kilogramowe porcje schabu,
to tez tak mozna? a moze cos jeszcze? póki co, lece po wolowine :)
Pozdrawiam, Kianit.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

chruściki
"Ciasto na tarce"
Herbatce brawo
Meatloaf
Juz jesień?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »