« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-25 19:56:04
Temat: WolowinaWitam po przerwie:-)))
Jakis czas temu ktos podal przepis na taka wolowinke co to sie mrozi potem
dlugo piecze potem marynuje ... no wlasnie o te marynatke chodzi jak to
bylo bo wszystko mi gdzies wcielo po tym jak maz zrobil remont w
ompie:-( ach ci mezowie:-))
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-25 20:11:27
Temat: Re: Wolowina"Agnieszka Litwin" <a...@a...com.pl> wrote:
>Witam po przerwie:-)))
>Jakis czas temu ktos podal przepis na taka wolowinke co to sie mrozi potem
>dlugo piecze potem marynuje ...
Piekny kawalek (1 kg to tak akurat) zamrazamy na kosc.
Nastepnie wsadzamy do zimnego piekarnika, piekarnik nastawiamy na 75
stopni C i pieczemy 12 godzin.
Ja pieke w elektrycznym piekarniku, zostawiam na noc.
Nastepnie miesko wyjmujemy i wkladamy na 2 godziny do zalewy.
Zalewa:
Zagotowac 1 litr wody z 1 decylitrem soli kuchennej, 1 lyzeczka
swiezo zmielonego pieprzu i 1 lyzeczka jalowca.
I jesc. Pyszne!!!
Tak... brzmi dziwnie, nieprawdaz? Ja tez tak podchodzilam do
przepisu , zrobilam pierwszy raz na swieta wielkanocne i teraz co
jakis gosc lub domownik domaga sie tego \"pysznego mieska\".
Monisiatko
--
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-26 07:18:50
Temat: Re: Wolowinaserdeczne dzieki juz wstawian do piekarnika:-))
Aga
> I jesc. Pyszne!!!
>
> Tak... brzmi dziwnie, nieprawdaz? Ja tez tak podchodzilam do
> przepisu , zrobilam pierwszy raz na swieta wielkanocne i teraz co
> jakis gosc lub domownik domaga sie tego \"pysznego mieska\".
>
> Monisiatko
> --
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-26 08:18:11
Temat: Re: WolowinaWitaj, mam kilka pytan:
> Piekny kawalek (1 kg to tak akurat)
jaka czesc wolowiny najlepiej? Tyle krowka ma roznosci ze nie wiadomo co
wybrac.
> Nastepnie wsadzamy do zimnego piekarnika,
Tak luzem, bez zadnej folii czy naczynia zaroodpornego?
> Ja pieke w elektrycznym piekarniku, zostawiam na noc.
> Nastepnie miesko wyjmujemy i wkladamy na 2 godziny do zalewy.
> Zalewa:
> Zagotowac 1 litr wody z 1 decylitrem soli kuchennej, 1 lyzeczka
> swiezo zmielonego pieprzu i 1 lyzeczka jalowca.
Czy po wyjeciu z zalewy nalezy to podgrzac czy wsowamy na zimno?
Dzieki za odpowiedz
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-26 12:20:35
Temat: Re: WolowinaWolowine daje sie do piekarnika luzem, bez zadnego opakowania. Mozna dac
pewnie do jakiegos naczynia. Ja daje zawsze na taki ruszt, co mam wpiekarniku,
taki jak na grill, poleczka z zeberek.
Jemy zas na zimno do chlebka, z sobrym dipem.
Monisiatko
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
----- od 28.08 - nowa, lepsza wersja -----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-26 14:05:32
Temat: Re: WolowinaTak sie zastanawiam ile to decylitr na lyzeczki? szkalnki?
Aga
>>>1 decylitrem soli kuchennej,
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-26 16:07:59
Temat: Re: WolowinaSetka, czyli 100ml :)
adiola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-26 18:21:52
Temat: Re: Wolowinao ja co juz zapomnialam jak szkola wyglada:-)))
Ale od piatku sobie przypomne ide na studia
Aga
Użytkownik "adiola" <a...@p...com> napisał w wiadomości
news:9osuh2$24vh$1@pingwin.acn.pl...
> Setka, czyli 100ml :)
> adiola
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-27 06:33:10
Temat: Re: Wolowina
Użytkownik AgataW <a...@g...com.pl> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:9oqo6o$60s$...@h...uw.edu.pl...
> Piekny kawalek (1 kg to tak akurat) zamrazamy na kosc.
> Nastepnie wsadzamy do zimnego piekarnika, piekarnik nastawiamy na 75
> stopni C i pieczemy 12 godzin.
(...)> Tak... brzmi dziwnie, nieprawdaz? Ja tez tak podchodzilam do
> przepisu , zrobilam pierwszy raz na swieta wielkanocne i teraz co
> jakis gosc lub domownik domaga sie tego \"pysznego mieska\".
>
> Monisiatko
No dobra, a jak sie ma w zamrazalniku trzy kilogramowe porcje schabu,
to tez tak mozna? a moze cos jeszcze? póki co, lece po wolowine :)
Pozdrawiam, Kianit.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |