« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2009-10-04 07:30:33
Temat: Re: Z jakimi dodatkami pizza jest najlepsza ?vcore pisze:
> Kapsel pisze:
>>
>> U mnie jest tak, że mogę albo górę włączyć, albo górę i dół. Mam też
>> jakiś
>> wentylator, co to nie wiem czemu właściwie ma służyć - to jest ten
>> termoobieg? :> Bo włączyłem opcję obu grzałek, ale wentylatora nie, może
>> więc coś jeszcze mogę poprawić :)
>>
>
> Pewnie też masz kuchenke/piekarnik Amica, ja daje 250st i dolną
> grzałke z termoobiegiem, pizze stawiam na drugim piętrze od dołu (z
> szynami), nie wiem ile trwa pieczenie bo nigdy nie licze, zaglądam co
> 1min. i jak jest przyrumieniona od góry to wyciągam. Ale to zależy kto
> co lubi, niektórzy wolą np kiedy pizza od góry jest lekko zwęglona
> (tak wyglądają prawdziwe pizze robione w piecach)
>
> Termoobieg wyrównuje temperature w całym piekarniku i tym samym
> przyspiesza pieczenie, np. pieczenie kuraka czy golonki bez
> termoobiegu trwa bardzo długo a na dodatek taki delikwent jest
> przypieczony tylko od góry
>
> Warto popróbować różne ustawienia, jak sie pilnuje to niema szansy sie
> przypalić
>
ja jeszcze po wyciągnięciu pizzy z pieca okrywam ja szczelnie folią i
zostawiam na 10 minut, po tym czasie ciasto łapie wilgoć i pizza jest
tak miękka że rozpływa się w ustach
r.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2009-10-04 09:17:38
Temat: Re: Z jakimi dodatkami pizza jest najlepsza ?Sat, 03 Oct 2009 23:10:31 +0200, vcore napisał(a):
> Termoobieg wyrównuje temperature w całym piekarniku i tym samym przyspiesza
pieczenie, np. pieczenie
> kuraka czy golonki bez termoobiegu trwa bardzo długo a na dodatek taki delikwent
jest przypieczony
> tylko od góry
Dzięki za info.
W ogóle poczytałem odrobinę o tym termoobiegu, znalazłem np taką notkę -
http://www.euro.com.pl/termin.xml?term=43726 - wychodzi że to ogólnie dobra
rzecz jest.
Gotowanie opanowuję od paru tygodni dopiero więc się gówno znam, a
przyjaciółki dwie mi rzuciły że wentylatora się używa tylko do jakichś
specjalnych rzeczy jak ciasto francuskie ;]
Popróbuję więc z wentylatorem i dam odrobinę wyżej, bo mi się trochę spód
za mocno spiekł.
W ogóle pizza to jest genialna potrawa :D
--
Kapsel
http://kapselek.net
kapsel(malpka)op.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2009-10-05 07:54:06
Temat: Re: Z jakimi dodatkami pizza jest najlepsza ?
Użytkownik "Gruby" <d...@g...pl> napisał w wiadomości
news:ha06tc$2l2$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> Ala pisze:
>> Mam problem nie wiem jaka mozna szybko i z jakimi dodatkami zrobic pizze
>> ??
>> Prosze o pomoc .
>
> z gównem
No to wiemy dlaczego gruby jesteś, zbyt kalorycznego gówna używasz w kuchni.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |