Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: roman <r...@l...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Z jakimi dodatkami pizza jest najlepsza ?
Date: Sun, 04 Oct 2009 09:30:33 +0200
Organization: http://onet.pl
Lines: 29
Message-ID: <ha9iun$qo0$1@news.onet.pl>
References: <1...@n...onet.pl> <ha0j32$rmh$1@inews.gazeta.pl>
<1...@k...net> <ha856i$c6u$1@inews.gazeta.pl>
<1...@k...net> <ha8ek8$of7$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: rj.ists.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1254641432 27392 87.239.216.29 (4 Oct 2009 07:30:32 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 4 Oct 2009 07:30:32 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.23 (Windows/20090812)
In-Reply-To: <ha8ek8$of7$1@inews.gazeta.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:324740
Ukryj nagłówki
vcore pisze:
> Kapsel pisze:
>>
>> U mnie jest tak, że mogę albo górę włączyć, albo górę i dół. Mam też
>> jakiś
>> wentylator, co to nie wiem czemu właściwie ma służyć - to jest ten
>> termoobieg? :> Bo włączyłem opcję obu grzałek, ale wentylatora nie, może
>> więc coś jeszcze mogę poprawić :)
>>
>
> Pewnie też masz kuchenke/piekarnik Amica, ja daje 250st i dolną
> grzałke z termoobiegiem, pizze stawiam na drugim piętrze od dołu (z
> szynami), nie wiem ile trwa pieczenie bo nigdy nie licze, zaglądam co
> 1min. i jak jest przyrumieniona od góry to wyciągam. Ale to zależy kto
> co lubi, niektórzy wolą np kiedy pizza od góry jest lekko zwęglona
> (tak wyglądają prawdziwe pizze robione w piecach)
>
> Termoobieg wyrównuje temperature w całym piekarniku i tym samym
> przyspiesza pieczenie, np. pieczenie kuraka czy golonki bez
> termoobiegu trwa bardzo długo a na dodatek taki delikwent jest
> przypieczony tylko od góry
>
> Warto popróbować różne ustawienia, jak sie pilnuje to niema szansy sie
> przypalić
>
ja jeszcze po wyciągnięciu pizzy z pieca okrywam ja szczelnie folią i
zostawiam na 10 minut, po tym czasie ciasto łapie wilgoć i pizza jest
tak miękka że rozpływa się w ustach
r.
|