Data: 2009-10-03 21:10:31
Temat: Re: Z jakimi dodatkami pizza jest najlepsza ?
Od: vcore <mail*wytnij*@vcore.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kapsel pisze:
>
> U mnie jest tak, że mogę albo górę włączyć, albo górę i dół. Mam też jakiś
> wentylator, co to nie wiem czemu właściwie ma służyć - to jest ten
> termoobieg? :> Bo włączyłem opcję obu grzałek, ale wentylatora nie, może
> więc coś jeszcze mogę poprawić :)
>
Pewnie też masz kuchenke/piekarnik Amica, ja daje 250st i dolną grzałke z
termoobiegiem, pizze
stawiam na drugim piętrze od dołu (z szynami), nie wiem ile trwa pieczenie bo nigdy
nie licze,
zaglądam co 1min. i jak jest przyrumieniona od góry to wyciągam. Ale to zależy kto co
lubi,
niektórzy wolą np kiedy pizza od góry jest lekko zwęglona (tak wyglądają prawdziwe
pizze robione w
piecach)
Termoobieg wyrównuje temperature w całym piekarniku i tym samym przyspiesza
pieczenie, np. pieczenie
kuraka czy golonki bez termoobiegu trwa bardzo długo a na dodatek taki delikwent jest
przypieczony
tylko od góry
Warto popróbować różne ustawienia, jak sie pilnuje to niema szansy sie przypalić
--
WebProgress - Nowoczesne aplikacje internetowe
www.webprogress.com.pl
|