Data: 2009-10-03 20:06:36
Temat: Re: Z jakimi dodatkami pizza jest najlepsza ?
Od: Kapsel <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Sat, 03 Oct 2009 20:29:36 +0200, vcore napisał(a):
>> Skąd to zalecenie o najniższym poziomie pieczenia? :> Zrobiłem jak
>> napisane, ale nie kumam dlaczego :D
>>
>
> W prawdziwych piecach do pizzy co prawda powietrze znajdujące sie w piecu ma wyższa
temeperature niż
> kamienie na których leży pizza ale w piekarniku to nie działa i np. w przypadku
kiedy grzałka
> właczona jest od góry a pizza znajduje sie blisko niej to farsz zaczyna puchnąc,
robią sie bąble a
> ser wysycha - dlatego ja właczam zawsze tylko dolną grzałke + temoobieg, przypieka
sie całośc - ale
> góra nieco wolniej i np. gdy brzegi są już ładnie zarumienione to dół jest już
brązowy (idealny) i
> pizze mozna wyjmować
>
> Ten wyjątek o którym napisałem (pizza na dolnym pietrze) dotyczy piekarników w
ktorych zawsze
> włączone są 2 grzałki (nie wiem czy takie są, ale pisałem zapobiegawczo) pizze
należy kłaśc bliżej
> dolnego źródła ciepła niż górnego
U mnie jest tak, że mogę albo górę włączyć, albo górę i dół. Mam też jakiś
wentylator, co to nie wiem czemu właściwie ma służyć - to jest ten
termoobieg? :> Bo włączyłem opcję obu grzałek, ale wentylatora nie, może
więc coś jeszcze mogę poprawić :)
--
Kapsel
http://kapselek.net
kapsel(malpka)op.pl
|