Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: Kapsel <k...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Z jakimi dodatkami pizza jest najlepsza ?
Date: Sat, 3 Oct 2009 22:06:36 +0200
Organization: http://onet.pl
Lines: 28
Message-ID: <1...@k...net>
References: <1...@n...onet.pl> <ha0j32$rmh$1@inews.gazeta.pl>
<1...@k...net> <ha856i$c6u$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: chello084010072111.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1254600396 9870 84.10.72.111 (3 Oct 2009 20:06:36 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 3 Oct 2009 20:06:36 +0000 (UTC)
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:324738
Ukryj nagłówki
Sat, 03 Oct 2009 20:29:36 +0200, vcore napisał(a):
>> Skąd to zalecenie o najniższym poziomie pieczenia? :> Zrobiłem jak
>> napisane, ale nie kumam dlaczego :D
>>
>
> W prawdziwych piecach do pizzy co prawda powietrze znajdujące sie w piecu ma wyższa
temeperature niż
> kamienie na których leży pizza ale w piekarniku to nie działa i np. w przypadku
kiedy grzałka
> właczona jest od góry a pizza znajduje sie blisko niej to farsz zaczyna puchnąc,
robią sie bąble a
> ser wysycha - dlatego ja właczam zawsze tylko dolną grzałke + temoobieg, przypieka
sie całośc - ale
> góra nieco wolniej i np. gdy brzegi są już ładnie zarumienione to dół jest już
brązowy (idealny) i
> pizze mozna wyjmować
>
> Ten wyjątek o którym napisałem (pizza na dolnym pietrze) dotyczy piekarników w
ktorych zawsze
> włączone są 2 grzałki (nie wiem czy takie są, ale pisałem zapobiegawczo) pizze
należy kłaśc bliżej
> dolnego źródła ciepła niż górnego
U mnie jest tak, że mogę albo górę włączyć, albo górę i dół. Mam też jakiś
wentylator, co to nie wiem czemu właściwie ma służyć - to jest ten
termoobieg? :> Bo włączyłem opcję obu grzałek, ale wentylatora nie, może
więc coś jeszcze mogę poprawić :)
--
Kapsel
http://kapselek.net
kapsel(malpka)op.pl
|