Data: 2009-10-04 07:30:33
Temat: Re: Z jakimi dodatkami pizza jest najlepsza ?
Od: roman <r...@l...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
vcore pisze:
> Kapsel pisze:
>>
>> U mnie jest tak, że mogę albo górę włączyć, albo górę i dół. Mam też
>> jakiś
>> wentylator, co to nie wiem czemu właściwie ma służyć - to jest ten
>> termoobieg? :> Bo włączyłem opcję obu grzałek, ale wentylatora nie, może
>> więc coś jeszcze mogę poprawić :)
>>
>
> Pewnie też masz kuchenke/piekarnik Amica, ja daje 250st i dolną
> grzałke z termoobiegiem, pizze stawiam na drugim piętrze od dołu (z
> szynami), nie wiem ile trwa pieczenie bo nigdy nie licze, zaglądam co
> 1min. i jak jest przyrumieniona od góry to wyciągam. Ale to zależy kto
> co lubi, niektórzy wolą np kiedy pizza od góry jest lekko zwęglona
> (tak wyglądają prawdziwe pizze robione w piecach)
>
> Termoobieg wyrównuje temperature w całym piekarniku i tym samym
> przyspiesza pieczenie, np. pieczenie kuraka czy golonki bez
> termoobiegu trwa bardzo długo a na dodatek taki delikwent jest
> przypieczony tylko od góry
>
> Warto popróbować różne ustawienia, jak sie pilnuje to niema szansy sie
> przypalić
>
ja jeszcze po wyciągnięciu pizzy z pieca okrywam ja szczelnie folią i
zostawiam na 10 minut, po tym czasie ciasto łapie wilgoć i pizza jest
tak miękka że rozpływa się w ustach
r.
|