Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!pwr.wroc.pl!panorama
.wcss.wroc.pl!news.man.lodz.pl!lublin.pl!not-for-mail
From: "Bask" <J...@z...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Z literatury
Date: Mon, 31 Jan 2000 12:58:36 +0100
Lines: 60
Message-ID: <873tin$gg7$1@helios.man.lublin.pl>
References: <3...@j...krakow.pl>
<86korv$5mhq$1@newssvr03-int.news.prodigy.com>
<3...@j...krakow.pl>
<86kqh6$bqck$1@newssvr03-int.news.prodigy.com>
<86ku55$pkb$1@sunsite.icm.edu.pl> <3...@u...net>
NNTP-Posting-Host: 195.136.12.132
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3110.5
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3110.3
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:22003
Ukryj nagłówki
Dlaczego tak ostro ? To jest lista dyskusyjna. Kazdy moze podac przepis i
rady, ktore uwaza za najlepsze. Nie wszyscy musimy sie z tym zgadzac. Mozemy
podac swoja wersje do ktorej jestesmy przywiazani. Jezeli bedziemy agresywni
to ta grupa za chwile stanie sie pl.rec.koszykowka
Pozdrowienia
Bask
Slavek napisał(a) w wiadomości: <3...@u...net>...
>
>Przepraszam, ze zachowalem sie grubiansko i obrazilem Ciebie,
>ale diabli mnie biora jesli autorytywnie wypowiadasz sie na jakis temat o
>ktorym nie masz pojecia.
>Tak i w tym przypadku:
>
>Nie "Moyito" ja piszerz tylko "MOJITO"
>Drink ten byl ulubionym napojem takiego pisarza o nazwisku Hemingway.
>Robi sie go nastepujaco:
>Listki swiezej miety rozciera sie z lyzeczka cukru na zielona papke.
>Do tego 50g Lime Cordial, 50 g rumu, kilka kostek lodu dopelnic woda
sodowa.
>Drink na gorace dni wysmienity.
>Prawdopodobnie to co ja napisze ni bedzie wystarczalo, dladego odwied sobie
>takie websites:
>
>http://www.jamesbeard.org/eatTheseWords/words/mojit
o.html
>http://www.progressive-options.com/mojito.htm
>
>
>Slav
>
>
>
>
>
>
> Mojito
> [mo-HEE-toh]
>
> What? Papa's punch. This classic Cuban
> cocktail was a favorite of Hemingway, who
> used to enjoy more than his share of them in
> Havana at the legendary restaurant and
> lounge La Bodeguita del Medio. A refreshing
> concoction of rum, fresh mint, sugar, lemon
> juice, and water (sometimes carbonated), the
> mojito has been popping up recently on
> specialty cocktail menus across the country.
> La Bodeguita, which opened in 1942, was a
> favorite watering hole of other literati and
> Hollywood celebrities, including Gabriel
> Garcia Marquez, Neruda, Brigitte Bardot, Nat
> King Cole, Salvador Allende, and Errol Flynn.
> The drink probably owes its staying power in
> part to this glamorous audience. The recent
> trend of Latin American-inspired restaurants
> might also have something to do with it.
>
>
|