Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!ne
wsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl
!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <4cab7de1$0$22814$65785112@news.neostrada.pl>
<7...@n...onet.pl>
Subject: Re: ZAPYTAWYWUJE SIE...
Date: Tue, 5 Oct 2010 22:44:36 +0200
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5994
Lines: 48
Message-ID: <4cab8e44$0$22801$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.6.226.40
X-Trace: 1286311493 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 22801 83.6.226.40:2059
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:330431
Ukryj nagłówki
"kogutek" <k...@v...pl> wrote in message
news:7d75.00000bd8.4cab8bbd@newsgate.onet.pl...
>>
>> "kogutek" <k...@v...pl> wrote in message
>> news:7d75.00000bce.4cab7afd@newsgate.onet.pl...
>> >> W dniu 2010-10-05 20:19, Panslavista pisze:
>> >> > ... dlaczemu parchauery nie lubiewają burakiewek?
>> >> >
>> >> > Zasadotwórcze, krwiotwórcze, pełne antocyjanów - antyoksydantów,
>> >> > słowem
>> >> > zdrowe jak rzepa dla człowieka.
>> >> >
>> >> >
>> >> Panie Jerzy,
>> >> na milosc boska przeglada pan jakies obozowe menu z czasow II
>> >> apokalipsy
>> >> ???
>> >> tak sie aryjczycy tlumaczyli pracownikom czerwonego krzyza...
>> >> brat babci co siedzial w oflagu zupy z brukwi nie tknal do konca
>> >> zycia...
>> >> Marsjasz
>> > Daj spokój. Kiedyś chwalił się ze zrobił zupę z suszonego kminku
>> > zalanego
>> > wodą.
>> > Ja rozumiem że czasy ciężkie i trzeba oszczędzać. Ale żeby aż tak?
>>
>> Durny waża, że wszystko umie i wie, ja ciągle się uczę i innych uczę
>> czego nie wiedzą.
>> A ciężkie czasy nadchodzą, wielkimi krokami. I skórka z chleba porzucona
>> w błocie była podnoszona, odmuchana z pyłu i zjedzona lub zaniesiona
>> domownikom. Ludzie zabierali obierzyny z ziemniaków spod kuchni polowych,
>> gotowali w domu i jedli.
>> A zupa kminkowa jest zupą ekskluzywną, Makłowicz w niedzielę pokazał
>> jeden z jej wariantów, z serem wędzonym - oscypkiem słowackim, ja jadałem
>> na
>> rosole i z mięsem. Jest to jedzenie pasterzy i nomadów - jak founde
>> alpejskie i zasługuje na należną jej pozycję.
>>
>>
> Kluczem jest że zupa Makłowicza była na na czymś więcej niż wodzie i
> kminku. Z
> litości nie zacytuję Twojego przepisu jaki tutaj niedawno podałeś.
Wersję lajt? :-))))))))))) Dla kucharza to zaproszenie do wariacji na
temat...
|