Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "kogutek" <k...@v...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ZAPYTAWYWUJE SIE...
Date: Tue, 05 Oct 2010 22:50:28 +0200
Organization: Onet.pl
Lines: 52
Sender: n...@n...onet.pl
Message-ID: <7...@n...onet.pl>
References: <4cab8e44$0$22801$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1286311829 17136 213.180.130.18 (5 Oct 2010 20:50:29 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 5 Oct 2010 20:50:29 +0000 (UTC)
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 188.33.175.145, 10.174.28.62
X-User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.13)
Gecko/20100914 AskTbVD/3.8.0.12304 Firefox/3.5.13
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:330435
Ukryj nagłówki
>
> "kogutek" <k...@v...pl> wrote in message
> news:7d75.00000bd8.4cab8bbd@newsgate.onet.pl...
> >>
> >> "kogutek" <k...@v...pl> wrote in message
> >> news:7d75.00000bce.4cab7afd@newsgate.onet.pl...
> >> >> W dniu 2010-10-05 20:19, Panslavista pisze:
> >> >> > ... dlaczemu parchauery nie lubiewają burakiewek?
> >> >> >
> >> >> > Zasadotwórcze, krwiotwórcze, pełne antocyjanów - antyoksydantów,
> >> >> > słowem
> >> >> > zdrowe jak rzepa dla człowieka.
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> Panie Jerzy,
> >> >> na milosc boska przeglada pan jakies obozowe menu z czasow II
> >> >> apokalipsy
> >> >> ???
> >> >> tak sie aryjczycy tlumaczyli pracownikom czerwonego krzyza...
> >> >> brat babci co siedzial w oflagu zupy z brukwi nie tknal do konca
> >> >> zycia...
> >> >> Marsjasz
> >> > Daj spokój. Kiedyś chwalił się ze zrobił zupę z suszonego kminku
> >> > zalanego
> >> > wodą.
> >> > Ja rozumiem że czasy ciężkie i trzeba oszczędzać. Ale żeby aż tak?
> >>
> >> Durny waża, że wszystko umie i wie, ja ciągle się uczę i innych uczę
> >> czego nie wiedzą.
> >> A ciężkie czasy nadchodzą, wielkimi krokami. I skórka z chleba porzucona
> >> w błocie była podnoszona, odmuchana z pyłu i zjedzona lub zaniesiona
> >> domownikom. Ludzie zabierali obierzyny z ziemniaków spod kuchni polowych,
> >> gotowali w domu i jedli.
> >> A zupa kminkowa jest zupą ekskluzywną, Makłowicz w niedzielę pokazał
> >> jeden z jej wariantów, z serem wędzonym - oscypkiem słowackim, ja jadałem
> >> na
> >> rosole i z mięsem. Jest to jedzenie pasterzy i nomadów - jak founde
> >> alpejskie i zasługuje na należną jej pozycję.
> >>
> >>
> > Kluczem jest że zupa Makłowicza była na na czymś więcej niż wodzie i
> > kminku. Z
> > litości nie zacytuję Twojego przepisu jaki tutaj niedawno podałeś.
>
> Wersję lajt? :-))))))))))) Dla kucharza to zaproszenie do wariacji na
> temat...
>
>
wychodzi ze mózg też masz lajt.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|