Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newsfeed.straub-
nv.de!feeder.news-service.com!feeder1.cambriumusenet.nl!feeder3.cambriumusenet.
nl!feed.tweaknews.nl!209.197.12.242.MISMATCH!nx01.iad01.newshosting.com!209.197
.12.246.MISMATCH!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.
pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.p
l.POSTED!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <4cab8e44$0$22801$65785112@news.neostrada.pl>
<7...@n...onet.pl>
Subject: Re: ZAPYTAWYWUJE SIE...
Date: Wed, 6 Oct 2010 05:53:45 +0200
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5994
Lines: 59
Message-ID: <4cabf2da$0$27025$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.6.226.40
X-Trace: 1286337243 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 27025 83.6.226.40:1392
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:330452
Ukryj nagłówki
"kogutek" <k...@v...pl> wrote in message
news:7d75.00000bde.4cab8f94@newsgate.onet.pl...
>>
>> "kogutek" <k...@v...pl> wrote in message
>> news:7d75.00000bd8.4cab8bbd@newsgate.onet.pl...
>> >>
>> >> "kogutek" <k...@v...pl> wrote in message
>> >> news:7d75.00000bce.4cab7afd@newsgate.onet.pl...
>> >> >> W dniu 2010-10-05 20:19, Panslavista pisze:
>> >> >> > ... dlaczemu parchauery nie lubiewają burakiewek?
>> >> >> >
>> >> >> > Zasadotwórcze, krwiotwórcze, pełne antocyjanów - antyoksydantów,
>> >> >> > słowem
>> >> >> > zdrowe jak rzepa dla człowieka.
>> >> >> >
>> >> >> >
>> >> >> Panie Jerzy,
>> >> >> na milosc boska przeglada pan jakies obozowe menu z czasow II
>> >> >> apokalipsy
>> >> >> ???
>> >> >> tak sie aryjczycy tlumaczyli pracownikom czerwonego krzyza...
>> >> >> brat babci co siedzial w oflagu zupy z brukwi nie tknal do konca
>> >> >> zycia...
>> >> >> Marsjasz
>> >> > Daj spokój. Kiedyś chwalił się ze zrobił zupę z suszonego kminku
>> >> > zalanego
>> >> > wodą.
>> >> > Ja rozumiem że czasy ciężkie i trzeba oszczędzać. Ale żeby aż tak?
>> >>
>> >> Durny waża, że wszystko umie i wie, ja ciągle się uczę i innych uczę
>> >> czego nie wiedzą.
>> >> A ciężkie czasy nadchodzą, wielkimi krokami. I skórka z chleba
>> >> porzucona
>> >> w błocie była podnoszona, odmuchana z pyłu i zjedzona lub zaniesiona
>> >> domownikom. Ludzie zabierali obierzyny z ziemniaków spod kuchni
>> >> polowych,
>> >> gotowali w domu i jedli.
>> >> A zupa kminkowa jest zupą ekskluzywną, Makłowicz w niedzielę pokazał
>> >> jeden z jej wariantów, z serem wędzonym - oscypkiem słowackim, ja
>> >> jadałem
>> >> na
>> >> rosole i z mięsem. Jest to jedzenie pasterzy i nomadów - jak founde
>> >> alpejskie i zasługuje na należną jej pozycję.
>> >>
>> >>
>> > Kluczem jest że zupa Makłowicza była na na czymś więcej niż wodzie i
>> > kminku. Z
>> > litości nie zacytuję Twojego przepisu jaki tutaj niedawno podałeś.
>>
>> Wersję lajt? :-))))))))))) Dla kucharza to zaproszenie do wariacji na
>> temat...
>>
>>
> wychodzi ze mózg też masz lajt.
Prawda, nie zauważyłem żeś cienki kapłonik.
|