Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.p
l!niusy.onet.pl
From: m...@p...onet.pl
Newsgroups: pl.rec.uroda
Subject: Re: Zapuszczam wlosy
Date: 23 Apr 2003 13:32:23 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 32
Message-ID: <0...@n...onet.pl>
References: <b85s65$qa7$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1051097543 5296 192.168.240.245 (23 Apr 2003 11:32:23 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 23 Apr 2003 11:32:23 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 195.116.193.35, 213.180.130.12
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.uroda:36558
Ukryj nagłówki
>
> Użytkownik <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:0908.000004c7.3ea66284@newsgate.onet.pl...
> > Zrywa sie takie porzywy (malutkie takie), sieka np. z jajem na twardo,
> białym
> > serem lub robi sie sosik winegre (sorki ale nie pamietam jak sie to pisze)
> > dodaje np. pomidorka i wsuwa.
>
> Mniam! Brzmi pysznie:)
> A mam takie pytanie - pewnie durne:) - czy ta pokrzywa mnie nie poparzy?
> I kiedy ja najlepiej zrywac zeby byla dobra?
>
> Dzieki bardzo, tabletki kupie jeszcze dzis:)
>
> Kaska
>
czesc,
pytanie nie jest durne - otóż te pokrzywy to troche parzą ale jak sie je
wypłuka i zrobi sałatke a potem zostawi na 10-15 minut to tego sie nie czuje.
Ewentualnie na poczatek zrób sobie sałatke z białym serem - z przewagą białego
serka.
Ewentualnie dobry tez jest sok z takich pokrzyw - pity z sokiem marchwiowym na
przykład. A w ostateczności płucz włosy w wywarze z pokrzywy.
A- i zapomniałabym na poczatek zorientuj sie czy nie masz po po pokrzywie
sensacji alegiowych.
Magik (jako dziecko zajadająca, dzieki tacie pokrzywę)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|