Data: 2003-04-23 11:32:23
Temat: Re: Zapuszczam wlosy
Od: m...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Użytkownik <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:0908.000004c7.3ea66284@newsgate.onet.pl...
> > Zrywa sie takie porzywy (malutkie takie), sieka np. z jajem na twardo,
> białym
> > serem lub robi sie sosik winegre (sorki ale nie pamietam jak sie to pisze)
> > dodaje np. pomidorka i wsuwa.
>
> Mniam! Brzmi pysznie:)
> A mam takie pytanie - pewnie durne:) - czy ta pokrzywa mnie nie poparzy?
> I kiedy ja najlepiej zrywac zeby byla dobra?
>
> Dzieki bardzo, tabletki kupie jeszcze dzis:)
>
> Kaska
>
czesc,
pytanie nie jest durne - otóż te pokrzywy to troche parzą ale jak sie je
wypłuka i zrobi sałatke a potem zostawi na 10-15 minut to tego sie nie czuje.
Ewentualnie na poczatek zrób sobie sałatke z białym serem - z przewagą białego
serka.
Ewentualnie dobry tez jest sok z takich pokrzyw - pity z sokiem marchwiowym na
przykład. A w ostateczności płucz włosy w wywarze z pokrzywy.
A- i zapomniałabym na poczatek zorientuj sie czy nie masz po po pokrzywie
sensacji alegiowych.
Magik (jako dziecko zajadająca, dzieki tacie pokrzywę)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|