Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zupa chlebowa -Ktoś wie jak to się robi?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zupa chlebowa -Ktoś wie jak to się robi?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 12


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-12-14 16:18:30

Temat: Re: Zupa chlebowa -Ja wiem - jestem ze Śląska
Od: "Jackare" <j...@i...pl_wytnijto_> szukaj wiadomości tego autora


> >
> > Wszystko gra, ale co to knoblauchy ?
>
> Z niemieckiego - czosnek jak mniemam.
>
Ja! Jak w pysk gichnył to je łono :-)


> Fantastycznie napisany post :)
>
Dziynkuja wom piyknie :)

I Wszystkim zyczę smacznej wodzioneczki :-)

Pozdrowionka
--
Jackare
Bytom


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-12-14 19:58:34

Temat: Re: Zupa chlebowa -Ja wiem - jestem ze Śląska
Od: Sabina Redlarska <sa-re.wyrzuc.to.co.uwazasz:)@epf.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 13 Dec 2005 23:43:24 +0100, Jackare napisał(a):

> Co by narychtowoć wodzionki trza:
> - trocha chlyba
> - wendzono szpyrka albo wczesnij narychtowane tuste ze cebulkom i szkwarkami
> - knoblauch
> - majeranek
> - uwarzono woda

O ile pamietam, wg Maklowicza i chyba nie tylko, wodzionka to:
- woda
- chleb _razowy_
- czosnek
- może sól

- bez zadnych wywarow, wkladek i innych dodatkow.

Strasznie bym chciala zrobic, ale jakos nie widuje normalnego razowca, to
co jest u nas sprzedawane jako chleb razowy sie nie nadaje - robi sie
kluchowate i bleee.

--
Sabina

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

biszkopt - czy mozna mrozic?
Koszty eksploatacji płyty gazowej a elektrycznej
Lodówka VESTFROST - gdzie kupić Wawa
[inspiracje] Torty
bacalhau - suszony solony portugalski dorsz:)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »