Message-ID: <3...@s...pl>
Date: Mon, 25 Mar 2002 20:53:41 +0100
From: PatryCCCja <k...@s...pl>
X-Mailer: Mozilla 4.78 [en] (Windows NT 5.0; U)
X-Accept-Language: pl,en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: amarantus?
References: <f...@4...com>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: nat.mikrus.pw.edu.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: nat.mikrus.pw.edu.pl
X-Trace: news.vogel.pl 1017085415 nat.mikrus.pw.edu.pl (25 Mar 2002 20:43:35 +0100)
Lines: 26
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.vogel.pl!nnrp
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:101752
Ukryj nagłówki
kamila slawinska wrote:
>
> nabylam droga kupna caly funt surowego ziarna tego cudu i nie bardzo
> wiem, co dalej. tesciowa mowi, ze uzywa czegos pod nazwa 'popping z
> amarantusa' do prawie wszystkiego i jest bardzo smazny, ale nie jest
> wstanei opisac, jak to smakuje, a tym mniej - jak sie to robi. czy
> ktos mnie moze oswiecic w sprawie tej roslinki i jej zastosowania?
> z gory dzieki serdeczne.
nie zrobisz sama poppingu, jesli juz to mozesz w sklepie kupic.
potwierdzam, pycha. to takie malutkie, jasne kuleczki. taki popcorn z
amarantusa. choc przez to ze male to nie da sie jesc tak jak popcornu,
conajwyzej lyzeczka lub lapa ;)
jesli masz ziarna to mozesz cos z niego ugotowac lub upiec jakies ciasto -
przepisy sa na obu podanych stronach - i w puszccce i na stronie
producenta. duzo jest zdublowanych bo wiekszosc amarantusowych przepisow w
puszccce pochodzi wlasnie ze strony producenta. ale sa tez inne, podane
przez uzytkownikow.
pat
smacznego
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
|