Data: 2003-08-22 11:36:48
Temat: Re: bakłażan
Od: "Pogoda" <o...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
dobra rada jak smażycie bakłażana to nie lejcie oliwy z oliwek (
oczywiście ) na patelnie tylko pędzelkiem posmarujcie talarki bakłażana
oliwą w ten sposópb będziecie wiedzieli ile bakłażanowa "gąbka "
wchłonie oliwy
jak się leje oliwe na patelnię to bakłażan ma niograniczone zdolnbości
pochłaniania jej
pozdrawiam Pogoda
Użytkownik "BarBarella" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:GhL%a.89044$kc5.928081@news.chello.at...
>
> Użytkownik "czarnyjanek" <c...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości
> news:bh5cht$npo$1@news.onet.pl...
> > masz racje to był skrót myślowym do bakłażanów :) które maja niskie
IG i w
> > tym przypadku spowolnione czy nie wchłanianie nie ma znaczenia,
również
> > białko i błonnik spowalnia /utrudnia przyswajanie wegli przez co
obniża
> IG
> >
> Czy czegoś nie zrozumiałam? Czy nie jest tak, że im dłużej
> gotujemy/smażymy/pieczemy np. bakłażana tym wyższe IG?
> pozdrawiam
> barbarella
>
>
|