« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-02-16 21:27:35
Temat: chili con carneCzy ktoś jadł chili con carne robione z przepisu ze stronki Wielkie Żarcie?
podaje adres:
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis2515.html
Czy jest to dobre i pasuje na kolacje?
pozdrawiam
pusiak
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-02-16 21:50:36
Temat: Re: chili con carnePodałabym to ewentualnie na kolacje moim niedzielnym gościom. Z tego co
przeczytałam nie wydaje mi się żeby to była ciężka potrawa. Dlatego tak myśle,
że na kolacje może pasować. Ale wole sie upewnić bo nigdy tego nie jadłam.
Mam jeszcze jedno pytanie. Z jakim trunkiem można to podać
pozdrawiam i dziękuje za pomoc
pusiak
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-16 21:54:17
Temat: Re: chili con carneIn article <3...@n...onet.pl>,
"pusiak" <p...@b...pl> wrote:
> Czy ktoś jadł chili con carne robione z przepisu ze stronki Wielkie Żarcie?
>
> podaje adres:
> http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis2515.html
Nie jadłem, ale przepis jak wiele innych. Brakuje mi w nim kminu
rzymskiego.
>
> Czy jest to dobre
Ponieważ przepis podobny do innych, to sądzę, że rezultat będzie dobry.
> i pasuje na kolacje?
Oczywiście, świetnie pasuje na kolację, pod warunkiem, że stołownicy nie
śpią w tej samej sypialni. ;-)
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-16 22:05:23
Temat: Re: chili con carne"Wladyslaw Los" wrote in message
news:wlalos-CD017F.22541716022005@newsfeed.onet.pl..
.
| Oczywiście, świetnie pasuje na kolację, pod warunkiem, że stołownicy nie
| śpią w tej samej sypialni. ;-)
Albo wypija porzadna ilosc herbatki koperkowej ;))
Bożenka z Wilna :-)
słoneczna miodzio dziewczyna
http://kuchenna.host.sk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-16 22:51:10
Temat: Re: chili con carne
Użytkownik "pusiak" <p...@b...pl> napisał w wiadomości
news:3ed3.000006c1.4213c02b@newsgate.onet.pl...
> Podałabym to ewentualnie na kolacje moim niedzielnym gościom. Z tego co
> przeczytałam nie wydaje mi się żeby to była ciężka potrawa. Dlatego tak
myśle,
> że na kolacje może pasować. Ale wole sie upewnić bo nigdy tego nie jadłam.
>
> Mam jeszcze jedno pytanie. Z jakim trunkiem można to podać
jak zwykle czerwone wino
a przed na apetyt po lufie xzegoś mocniejszego
może tekili??
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-16 23:08:18
Temat: Re: chili con carne
Le mercredi 16 février 2005 ŕ 22:54:17, vous écriviez :
>> Czy ktoś jadł chili con carne robione z przepisu ze stronki Wielkie Żarcie?
>>
>> podaje adres:
>> http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis2515.html
> Nie jadłem, ale przepis jak wiele innych. Brakuje mi w nim kminu
> rzymskiego.
Ale za to jest bazylia :)
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-17 05:38:25
Temat: Re: chili con carneIn article <cv0j30$inm$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"Alko" <w...@s...na-ryj.org> wrote:
> Użytkownik "pusiak" <p...@b...pl> napisał w wiadomości
> news:3ed3.000006c1.4213c02b@newsgate.onet.pl...
> > Podałabym to ewentualnie na kolacje moim niedzielnym gościom. Z tego co
> > przeczytałam nie wydaje mi się żeby to była ciężka potrawa. Dlatego tak
> myśle,
> > że na kolacje może pasować. Ale wole sie upewnić bo nigdy tego nie jadłam.
> >
> > Mam jeszcze jedno pytanie. Z jakim trunkiem można to podać
>
> jak zwykle czerwone wino
Raczej z piwem.
> a przed na apetyt po lufie xzegoś mocniejszego
> może tekili??
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-17 05:41:06
Temat: Re: chili con carneIn article <3...@n...onet.pl>,
"pusiak" <p...@b...pl> wrote:
> Podałabym to ewentualnie na kolacje moim niedzielnym gościom.
Chili con carne dla gości i to niedzielnych? To raczej dość pospolita
potrawa, raczej mało wytworna.
>Z tego co
> przeczytałam nie wydaje mi się żeby to była ciężka potrawa.
Fasola z mięsem wołowym, ostro przyprawiona ne wydaje Ci się ciężka?
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-17 07:18:12
Temat: Re: chili con carneCzy mógłbyś mi podsunąć w takim razie jakiś pomysł? Moja mama zaproponowała
cannelloni - ale jakoś nie mam ochoty na makaron. Poszperałam i wynalazłam chili
con carne. Ale jak to nie jest dobry pomysł żeby częstowac tym gości wieczorem
to zrobie coś innego. Tylko co?
na koreczki i sałatki chyba jednak nie mam ochoty
wolałabym coś na ciepło ale też nie tak bardzo pracochłonnego bo nie mam zamiaru
spędzić całego wieczoru w kuchni
no i chciałabym żeby to było danie w rozsądnej cenie i przy tym coś innego niż
tradycyjna polska kuchnia
Jeżeli masz jakiś pomysł to byłabym bardzo wdzięczna za pomoc
pozdrawiam
pusiak
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-17 08:15:45
Temat: Re: chili con carneIn article <3...@n...onet.pl>,
"pusiak" <p...@b...pl> wrote:
> Czy mógłbyś mi podsunąć w takim razie jakiś pomysł? Moja mama zaproponowała
> cannelloni - ale jakoś nie mam ochoty na makaron. Poszperałam i wynalazłam
> chili
> con carne. Ale jak to nie jest dobry pomysł żeby częstowac tym gości
> wieczorem
> to zrobie coś innego. Tylko co?
>
> na koreczki i sałatki chyba jednak nie mam ochoty
Słusznie.
> wolałabym coś na ciepło ale też nie tak bardzo pracochłonnego bo nie mam
> zamiaru
> spędzić całego wieczoru w kuchni
> coś innego niż tradycyjna polska kuchnia
A o masz przeciwko tradycyjnej polskiej kuchni?!
> Jeżeli masz jakiś pomysł to byłabym bardzo wdzięczna za pomoc
Ze wszyskich przpeisów świata mam Ci wybrać ten jeden, który będzie Ci i
Twoim gościom odpowiadał? ;-) Zrób poulet Marengo. Albo Hortobagyi
palacsinta. Albo coś innego.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |