Data: 2010-10-08 16:19:42
Temat: Re: chleb ple?nieje zbyt szybko
Od: Qrczak <q...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2010-10-08 09:44, niebożę zs wylazło do ludzi i marudzi:
>> Potwierdzam. Chleb ?ytni na zakwasie po dw?ch tygodniach tylko bardziej
>> si? "zestala" (co mu w sumie wychodzi na dobre, bo mo?na naprawd? cienkie
>> kromki kro?). I nie maj? na to wp?ywu r?ne dodatki: ca?e ziarno, siemi?,
>> orzechy czy pra?ona cebulka.
>
> A moze robisz chleb na zakwasie w maszynie? Ja pr?buje ale nie zawsze
> wychodzi dobry. Na 10 chleb?w moze 2 byly bardzo dobre. Reszta albo za
> kwa?na albo nie wyrasta jak trzeba lub opada. Cho? wszystkie da?o si? zje??
Nie, używam michy, łychy i piekarnika.
Qra
|